Potpisana tri ugovora između Fonda za zaštitu okoliša i Grada Mostara

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Svečanosti su prisustvovali premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić te Safet Harbinja, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Gradonačelnik Bešlić i direktor Harabinja su tom prigodom potpisali tri ugovora o dodjeli financijskih sredstava kojima će se realizirati projekti zaštiti okoliša u Mostaru, među kojima i izgradnja pročistača na rijeci Neretvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ugovor se odnosni na projektiranje i izgradnju vodovoda na području Podveležja i Goranaca u interesu održivog povratka. Iznos odobrenih sredstava od strane fonda je 50 000 KM sa svim priključnim pristojbama i ostalim dadžbinama što uključuje i PDV i sve druge vrste javnih prihoda. Grad Mostar sudjeluje u projektu sa sredstvima u iznosu od 20 000 KM.

Drugi ugovor se odnosi na realizaciju projekta sadnje nove dendrofolore u okviru mostarsko parka Sjeverni logor. Iznos odobrenih sredstava od strane fonda je 150 00 KM sa svim priključnim pristojbama i ostalim dadžbinama što uključuje i PDV i sve druge vrste javnih prihoda, dok Grad Mostar sudjeluje u projektu sa 95 000 KM.

Treće ugovor odnosi se na izvođenje radova u okviru projekta „Zaštita rijeke Neretve - Izgradnja glavnog kanalizacijskog projektora u gradu Mostaru. Iznos odobrenih sredstava je 2 000 000 KM sa svim priključnim pristojbama i ostalim dadžbinama što uključuje i PDV i sve druge vrste javnih prihoda. Grad Mostar sudjeluje u ovom iznimno značajnom projektu sa 400 000 KM

Odobrenim sredstvima započet će radovi na izgradnji kolektora, a izdvojena sredstva u vrijednosti od dva milijuna maraka samo su početni dio onoga što će biti uloženo u zaštitu rijeke Neretve kako bi se smanjilo njezino onečišćenje.

''Rok završetka radova na samom projektu je tri godine i za prvu fazu radova potrebno je 18.000.000 maraka s tim da Grad Mostar ima odobrena sredstva, ali i pomoć u fondovima kako bi projekt uspješno bio realiziran, kazao je gradonačelnik Bešlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam pročistač na rijeci Neretvi trebao bi tako biti završen u roku od tri godine.

''Do sada je na projektu urađena sva potrebna dokumentacija i dobivena je građevinska dozvola, a u idućem razdoblju nastavit ćemo sa samim projektom te izgradnjom onoga što je Neretvi uistinu potrebno, kako bi iz Mostara slali čistu vodu'', kazao je gradonačelnik Bešlić.

Vezani članci