FOTO  Održana promocija knjige poezije 'Moja Hercegovina' Daniele Škegro

Vidi originalni članak

...u Mostaru s početkom u 19 : 00 sati predstavljena knjiga poezije Moja Hercegovina mostarske spisateljice i glazbenice Daniele Škegro. U programu predstavljanja knjige sudjelovao je mostarski pjesnik Ivan Vrljić, inače recenzent knjige, te spisateljica Marija Lovrić Crnjac. Voditeljica programa bila je Marija Ćeškić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni dio večeri upotpunili su gosti u programu , KUD Rodoč.

Inače, Daniela Škegro rođena je u Mostaru. Poznata je glazbenica i kantautorica. Učesnica je mnogih Međunarodnih festivala zabavne glazbe na kojim je višestruko nagrađivana. Pjesmu ''Dijete sa Neretve'', poklonila je svom gradu i svojoj Hercegovini''. Dosad je sudjelovala na niz književnih manifestacija širom regije. Piše i kolumne koje su rado čitane, pogotovo u dijaspori. Dosad je objavila dvije knjige, zbirku citata , misli i izreka ''Ja sam taoc svojih želja - JMBD1'' te zbirku poezije Samo žena - JMBD2..

Po riječima recenzenta mostarskog pjesnika Ivana Vrljića Moja Hercegovina je knjiga čovjekovoga senzibiliteta, svojevrsna opomena ljudskom karakteru na nedostatke koje treba izbjeći ili popraviti, poglavito kada autorica govori o odlascima mladih iz matične domovine. Pjesnički motivi poput šipka, trešnje i masline više su od klišeja i stereotipne forme. Oni su obzor pjesnika i ljudske nade da Hercegovina postoji unatoč svim nevoljama i strahotama koje su je zadesile u minulim desetljećima i stoljećima, smatra on.

Recenzentica Tina Laco smatra da Daniela Škegro svojom patriotskom poezijom pokušava u nezaustavljivom očaju prolaznosti zamrznuti jedan trenutak u kojemu će, svaki put iznova , svakim novim stihom, svakom novom himničkom minijaturom, oslikati i oživjeti bogatstvo hercegovačkoga pejzaža mitološke ljepote, s jasnom tendencijom da preko već poznatih i ustaljenih motiva, ali sa zanosom rastućega intenziteta i pjevom zaštitničko- borbenoga instinkta mantra ''moja ponosna mila Hercegovina'' snažno odzvoniti u ušima svih onih u domovini , a osobito onih izvan nje.

Vezani članci