Očajničko pismo radnika Aluminija Vladi FBiH: Voda je došla do grla, gospodo draga

Vidi originalni članak
...ederalnom premijeru Nerminu Nikšiću i resornom federalnom ministru Erdalu Trhulju u kojem traže da se hitno pomogne tom poduzeću koje je" kako se navodi", na rubu propasti.

- Voda je došla do grla i, gospodo draga, shvatite da bez vašeg uključivanja naš kraj nije više pitanje, već siguran ishod ovog stanja. Pomozite nam kroz obećane subvencije koje su i dio vaše ugovorne obveze, pomozite nam utječući na cijenu struje, pomozite nam da biste pomogli ovom entitetu jer će ozdravljen Aluminij značiti ozdravljeno gospodarstvo, ozdravljenu ekonomiju Mostara, Hercegovine i cijele FBiH, poručuju sindikati u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako je budućnost Aluminija "svedena na svega par dana", te da je "pitanje dana kada će sve sletjeti u ponor" ako izostane hitna reakcija Vlade FBiH.

- Otvorite oči i pokažite javnosti i ovim ljudima koji strepe od propasti da Aluminij nije ostavljen na cjedilu i da će mu Vlada FBiH pomoći u ponovnom podizanju na noge i vraćanju na one grane na kojima je bio prije nekoliko godina, navodi se u pismu Nepvisnog sindikata zaposlenika Aluminija i Sindikata bivših djelatnika Aluminija koje su uputili federalnom premijeru Nerminu Nikšiću i resornom federalnom ministru Erdalu Trhulju.

Fena

Vezani članci