Mostarci ovoga ljeta više no ikada putuju autobusom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Osim znatno nižih cijena, izbjegavanja gužvi na graničnim prijelazima veliku ulogu igraju i neadekvatna parkirališna mjesta za koja treba izdvojiti iznos autobusne karte.

Premda su za prvi odlazak bila prijavljena tek dva autobusa, dežurni dispečer s mostarske Autobusne stanice kaže kako će sljedeći vikend biti barem četiri autobusa. Ovog vikenda je, kaže, bilo onih koji su željeli putovati na Jadran, ali nisu rezervirali kartu na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mnogi nisu znali da se prijave za odlazak na more moraju izvršiti dan ranije i to najkasnije do 18 sati, jer prema pristiglim rezervacijama određuje se i broj autobusa, ljubazno je pojasnio dispečer.

Osvrnuvši se na ranije godine kad su redovito s njihovog kolodvora na more odlazila četiri autobusa, kaže da zanimanje građana za ovakvu vrstu putovanja iz godine u godinu raste. Za putovanje autobusom Mostarci se odlučuju iz mnogobrojnih razloga, među kojima je bez sumnje povoljna cijena i bezbrižno putovanje,


osobito ako je riječ o samcima koji si uvijek nađu društvo ili mladim vozačima.
-Premda imam svoj automobil, meni je mnogo jednostavnije na more otići autobusom. Velike su gužve i uvijek treba tražiti parkiralište za koje treba izdvojiti čak iznos autobusne karte, tako da je ova opcija mnogo jednostavnija i isplativija, u kratkim crtama nam je objasnila Amila Rebac, koja kaže da nema namjeru ni jednog vikenda propustiti putovanje autobusom do osvježavajućih valova plavog Jadrana, kao i mnogi sugrađani koji odlaze na jednodnevne odmore.

Jednodnevni odlasci na more srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom za sve ljubitelje Makarske rivijere organizirani su sa zapadnog mostarskog kolodvora. Autobusi kreću u šest sati i 30 minuta te se vraćaju u isto vrijeme tijekom večernjih sati, po cijeni povratne karte u iznosu od 15 maraka.

Međutim, za one koji žele otići u Drvenik, Gradac, Zaostrog ili u Neum na jedan dan srijedom, subotom i nedjeljom, prijevoz je organiziran s autobusnog kolodvora u istočnom Mostaru. Polasci autobusa prema najavljenom rasporedu su u sedam sati ujutro, a povratak u večernjim satima, s polaskom u 18 sati s određene lokacije na isti kolodvor po cijeni od 10 maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine broj putovanja autobusom povećan je i na međunarodnoj razini, što najbolje potvrđuje dolazak Mostaraca iz dijaspore. Tako svake nedjelje iz Švedske pristigne pun autobus Mostaraca koji se u velikom djelu vraćaju već sljedeće srijede redovitom linijom koja je posljednjih godina postala jako važna poveznica tijekom ljeta i godišnjih odmora. (Dnevni list)

Vezani članci