Mostarac se tereti zbog nedozvoljenog kopiranja knjiga

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Optužnica tereti Denisa Ćumuriju da je od kraja listopada 2009. godine do 24. 02. 2011. godine, u fotokopirnici koja se nalazi u Mostaru, na odgovarajućoj računalnoj opremi, kopirao knjige - autorska djela, na kojima se nalaze imena autora sa nazivima autorskih djela i naznakom zaštite autorskih prava, piše dnevni avaz.

Kako se navodi u optužnici, Denis Ćumurija je na ovaj način više stotina knjiga učinio dostupnim javnosti, sve radi njihovog stavljanja u promet na području grada Mostara. Kopirane knjige su prigodom premetačine 24. 02. 2011. godine pronađene u spomenutoj kopirnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi Denis Ćumurija je bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, ili protivno njenoj zabrani, a odobrenje je potrebno prema Zakonu BiH, neovlašteno fiksirao na materijalnu podlogu, umnožavao i učinio dostupnim javnosti autorska djela za koja je znao da se radi o nelegalno umnoženim kopijama, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. KZ-a BiH, u svezi sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim prava u BiH („Službeni glasnik BiH", br.63/10).

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Vezani članci