Mostar: Vrtiće upisalo više od 400 djece

Vidi originalni članak
Zanimanje za upis u vrtić svake godine sve je veće i veće, pa je tako, prema riječima ravnateljice JU "Dječji vrtići" Mostar Danijele Kegelj, na listi čekanja za jaslice 7 djece, a za cjelodnevni i poludnevni boravak u vrtiće čeka oko 30-ak djece, piše Dnevni list.

Pritisak roditelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Kegelj naglašava da u nekim vrtićima još uvijek ima mjesta, ali se problemi stvaraju oko izbora vrtića, jer većina traži vrtiće u samom središtu grada, a ponekad se dogodi da roditelji traže i određene tete. Zbog posebnih zahtjeva roditelja napravljene liste čekanja iako u nekim vrtićima još uvijek ima mjesta.

"Najveći pritisak jest taj da se djeca upišu u točno određene centralne vrtiće i tu nastaje problem s kapacitetom", ističe Kegelj. Objašnjava kako u nekim vrtićima ima još mjesta, ali roditeljima ne odgovara dijete upisati u taj vrtić. Najveći broj djece na listi čekanja čeka upis u vrtiću Zvončić u Centru II jer u tom vrtiću nemaju uvjeta za povećanje kapaciteta.

Nova mjesta

Ravnateljica Kegelj ističe kako je veliki dio djece s liste čekanja već upisan, jer su proširili kapacitet za one vrtiće gdje je to bilo moguće izvesti, pa su na taj način dobili još nekoliko mjesta u vrtiću Radobolja, u vrtiću Mrvica kod Piramide i vrtiću Kuća od Kamena.

Dječji vrtići na čelu s ravnateljicom Kegelj čine sve kako bi se što više djece upisalo i kako bi svi bili zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče cijena, za jaslice se plaća 190 KM, za cjelodnevni boravak u vrtiću 160 KM, poludnevni boravak u 120 KM, a boravak u igraonici košta 60 KM.

Vezani članci