MOSTAR Veća količina otpada sklonjena sa Bunskih kanala

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' održao je akciju uređenja okoliša na lokaciji – Bunski kanali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu akciju članovi Eko HUB-a Blagaj održali su zajedno sa članovima Ekološke udruge 'Majski Cvijet', Sportsko ribolovno društvo 'Neretva 1933', volonterima Omladinskog kluba 'Novi Val'. Prilikom posjete Bunskim kanalima asocijacije studenata - Prirodno-matematički fakultet Sarajevo (PMF) su se također priključili lokalnoj inicijativi na Bunskim kanalima.

Tijekom ove akcije sakupljeno je ukupno 50 vreća otpada, i očišćeno 850 m2 desne obale rijeke Neretve na Bunskim kanalima, sa ukupno 82 sudionika. Svim sudionicima bila je osigurana hrana, osvježenje kao i oprema za čišćenje od strane organizatora.

Bunski kanali uređenje čišćenje

"Pozivamo sve građane Grada Mostara, kao i građane na području svih lokalnih zajednica u Bosni Hercegovini, pa i širom planete Zemlje da čuvamo okoliš i budemo odgovorniji prema okolišu kako bi ga zaštitili od daljeg izumiranja i pomogli prirodi da se izbori protiv plastike kao i raznog drugog otpada. Zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u akciji čišćenja ovog spomenika prirode", kazala je Emina Lulić iz Eko HUB-a Blagaj.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta 'Misli o prirodi!' koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

Vezani članci