Mostar: Umjesto droge prodali suho lišće i šarafe pa pobjegli s novcem

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Jedna osoba je do sada privedena i s njom je obavljen informativni razgovor nakon čega je puštena na slobodu, prenosi Dnevni list.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a, rekao je za Dnevni list da su u pitanju bile dvije skupine koje su dogovorile primopredaju droge i to veće količine i za veći novčani iznos. Nakon izvršene razmjene droge i novca, skupina s novcem pobjegla je prije dolaska policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna skupina je sve što se spremalo dojavila policiji koja je dolaskom na mjesto gdje se trebala izvršiti primopredaja droge uhitila jednu osobu i zaplijenila pakete za koje se sumnjalo da se u istima nalazi marihuana", rekao je Bošnjak.

Međutim, ispostavilo se da je izvršena prijevara među kriminalnim skupinama. Kada su istražitelji otvorili pakete omotane selotejp trakom, u istima se nalazilo suho lišće, odnosno suho cvijeće, šarafi i sitno kamenje radi dodatka težine.

Privedena osoba je saslušana i nakon toga je puštena na slobodu. Istražitelji su došli do identiteta svih osoba koje su uspjele pobjeći. Utvrđeno je da se radi o osobama s liste poznatih kriminalaca s područja Mostara i Širokog Brijega i s obzirom da novac koji su jedni dobili nije bio lažan, postoji bojazan da bi moglo doći do eskalacije nasilja među kriminalcima. Daljnja istraga je u tijeku.

dnevni list

Vezani članci