Mostar u iduće dvije godine dobiva četiri škole

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

- Vrijednost investicije za izgradnju i opremanje objekata za potrebe osnovne škole je oko 3,100.000 maraka po školskom objektu, kazao nam je Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvijaju se radovi

U proračunu za ovu godinu, po njegovim riječima, planirano je 1,100.000 maraka za izgradnju OŠ Zalik čija izgradnja se odvija punom parom. Također, u proračunu za ovu godinu planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije za Treću osnovnu školu, kao i za Osnovnu školu Gnojnice i Osnovnu školu Bartola Kašića u Rodoču. 

Pored sredstava za izgradnju školskih objekata, u proračunu Grada Mostara planiraju se sredstva i za tekuće održavanje objekata osnovnih škola, u visini 410.000 maraka. Tako će se izvršiti sanacija krovova, fasada, podova, kanalizacija, sanitarnih čvorova i grijanja u Osnovnoj školi "Mustafa Ejubović Šejh Jujo", IV. OŠ, VI. OŠ, OŠ Zalik, OŠ Ilići, OŠ Petra Bakule, OŠ Drežnica, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića i III. OŠ.

Ulagati u školstvo

- Smatramo kako u idućem razdoblju treba nastaviti s financiranjem obrazovanja i više pozornosti posvetiti razvoju školstva u skladu s pedagoškim standardima i suvremenim europskim tokovima obrazovanja sve s ciljem postizanja što kvalitetnijeg i ujednačenog obrazovanja, kako od osnivača, tako i nadležnog ministarstva u županiji, ističe Ćorić.

Piše
: Gordana Šimović / Dnevni list

Vezani članci