Mostar: Predstavljanje tri priručnika za djecu i mlade

Vidi originalni članak

Riječ je o priručnicima za rad s djecom i mladima koji su nastali u suradnji stručnjaka i djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstove su napisale asistentice sa Studija socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Anita Begić, diplomirana socijalna radnica, Ines Perić, profesorica pedagogije i Mirjana Brajković-Lozančić, psihologinja i geštalt-psihoterapeut.

Koautori su djeca koja su sudjelovala na radionicama u Spesu i mladi koji su aktivni u župi sv. Ivana u Mostaru.

Ilustracije za priručnike uradila je akademska slikarica i profesorica likovne kulture Ivana Brkljača u suradnji s djecom iz ustanove „Čudesna šuma".

Priručnici su naslovljeni kao „Odnosi koji štite", „Život na društvenim mrežama" i „Tko sam ja" i zamišljeni su kao alat za rad s djecom na teme kojih se dotiču, a to su izgradnja odnosa povjerenja u dječjem okruženju, prije svega u obitelji i školi, sigurnost djece u korištenju modernih tehnologija te izazovi odrastanja i adolescencije.
Priručnici će se koristiti u radionicama za djecu koje organizira Spes tijekom školske godine s ciljem razvoja socijalnih i komunikacijskih vještina kod djece, ali mogu biti od koristi i roditeljima, kao i učiteljima i pedagozima u školama odnosno svima koji sudjeluju u pozitivnom razvoju djece.

Priručnici su tiskani zahvaljujući financijskim sredstvima koje je za projekt „Edukacija je prevencija" odobrilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz dobiti Lutrije BiH za 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija Shift Brand Design uradila je grafički dizajn bez naknade troškova.

Inače 2017. godina je godina malog jubileja Centra za djecu, mlade i obitelj SPES koji je započeo s radom prije 5 godina a 35. je obljetnica djelovanja utemeljitelja - Caritasa Mostar čiji jubilej obilježavamo pod geslom „Živimo ljubav".

Vezani članci