Mostar između dvije vatre: Navijački neredi i peticija protiv koncerta

Vidi originalni članak

Dovoljna je samo mala iskra da zapali grad ili točnije onaj dio koji je nekada bio crta razdvajanja. Prije dvije ta iskra je bila utakmica Slovačka-BiH, nakon koje su uslijedili navijački neredi i napadi na policiju. BiH je zasluženo svladala Slovačku i umjesto normalne proslave, to je bio signal da se krene. Kako kažu u policiji skupina navijača BiH krenula je sa Musale prema zapadnom dijelu grada i u tom pohodu su napali policiju koja je bila na nevidljivoj crti razdvanja. Epilog toga je već viđen u gradu na Neretvi, a on je oštećena vozila, zapaljeni i prevrnuti kontejneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: Petar Zrinjski/HERCEGOVINA.info

Malo prije tih navijačkih nereda na internetu se pojavila peticija protiv održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona.

U peticiji se između ostalog stoji:
Smatramo da u multinacionalnom Mostaru, u kome mnoge ratne rane nisu zaliječene i društvo se polako oporavlja u pravcu građanskog suživota i demokracije, huškačima, kao što je Perković, nema mjesta.

Od nereda u Mostaru prošlo je  više od 30 sati. Očekivala se reakcija istih sa peticijom u kojoj se smatra da u multinacionalnom Mostaru, u kome mnoge ratne rane nisu zaliječene i društvo se polako oporavlja u pravcu građanskog suživota i demokracije, huškačima, kao što su  izazivači nereda na ulicama grada nema mjesta.

Takve reakcije nema, niti će je biti , i valjda su navijački neredi jedne strane nešto normalno i nešto što oporavlja ovaj grad i ovo društvo, a koncert Marka Perkovića je taj koji sve to ruši. Da su se neredi desili s druge strane Neretve onda bi to bio fašizam, vandalizam ili neki sličan epitet kojima barataju čuvari suživota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su sinoć kratko rekli da rade na slučaju i pronalaženju nasilnika, a od istih su se ogradili i navijači Veleža koji tvrde da to nisu njihovi članovi.

 

 

Vezani članci