FOTO  Mostar: Ekipa iz Crne Gore- SRK Lim (Berane), najuspješnija na održanom fly fishingu na rijeci Buni

Vidi originalni članak

Koliko je rijeka Buna bogata mekousnom pastrmkom u prilog govori i činjenica da je ukupno ulovljeno 321 kg ribe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USR Glavatica iz Jablanice druga je najbolja ekipa ovog kupa, dok je treće mjesto pripalo još jednoj ekipi iz Crne gore- SRK Plavsko jezero iz Plava.
Osim najboljim ekipama, priznanja su dodijeljena i najuspješnijim pojedincima: Željku Bukiliću za prvo mjesto, Samiru Bilanoviću za drugo, dok je Ahmetu Arfadžanu pripalo treće mjesto ovog kupa.

Zahvalnice za sudjelovanje dodijeljene su svim natjecateljima, kao i sudijama i tajniku kupa.
Natjecalo se ukupno četrdeset natjecatelja, okupljenih u deset timova iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske.

Međunarodni revijalni kup u mušičarenju održao se u organizaciji Turističke zajednice HNŽ-a i predstavlja jednu od aktivnosti projekta RiTour - „Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena", kojega financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020.
Ovim natjecanjem Turistička zajednica HNŽ/K promovira rijeku Bunu i njezin okoliš kao poželjnu turističku destinaciju, ali i ukazuje na potrebu zaštite mekousne pastrmke, koja je vrlo ugrožena. Najbrojnija je u pritoci Neretve - rijeci Buni, a naseljava i druge vodotoke Neretvanskog sliva.

Vezani članci