Krenula biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Vidi originalni članak
...a putem će se pridružiti 10-tak biciklista iz Lepenice, Kiseljaka i Žepča.

Nakon što su položili cvijeće te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici kravane isto su to učinili kod spomen križa u Vukovarskoj ulici, a nakon toga su krenli prema Gradu Heroju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima predsjednika Bicilističkog kluba Mostara Tonija Zorića, karavanom pod geslom "Ne prepustimo zaboravu!" želi se odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebno u Vukovaru, i ujedno dati doprinos u unaprjeđenju prijateljskih odnosa između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni prošlogodišnjim potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji.

"Biciklističkom karavanom želimo povezati dva ratom stradala grada, čija se sudbina u mogočemu promijenila kao posljedica nemilih događanja. Karavanom želimo isplesti nit prijateljstva između ova dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze", kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, dodao je kako će biciklisti povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

"Želimo podsjetiti i odati počast žrtvama s područja Mostara, Kiseljaka, Žepča, Orašja, Vukovara i Borova tako što će se na spomen obilježja u spomenutim mjestima zapaliti svijeće", kazao je Marić, izrazivši nadu da će ova karavana prerasti u tradiciju.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 400 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 57. godina, a najmlađi osam godina, a ono na što smo posebno ponosni jeste da u karavani sudjeluju i dvije žene te dva oca sa svojim sinovima", kazao je Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji karavane.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Široki, BK Kiseljak, BK Požega, BK Vukovar, BK Žepče, BK Nogara Županja te BK Lepenica.

FENA

Foto: FACEBOOK

Vezani članci