Komedija Gastarbajterski Božić gostuje u HNK Mostar

Vidi originalni članak
Komedija „Gastarbajterski Božić" nastala je prema ranom dramskom tekstu Mate Matišića koji je napisan upravo na Božić prije 29 godina. Radnja predstave događa se na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru u kojem su prisutni samo čistačica Marija i čuvar Jozo, igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri. To su žena i muškarac zrelijih dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući kruh u tuđini. Danas samo čeznu za mirovinom.

Humor, ironija, emocije, čežnja za domovinom i nadasve ljubav isprepliću se u ovoj vješto napisanoj komediji s elementima melodrame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav koja se dogodi na kraju životnog puta Marije i Joze, na sam Božić, zaslužena je pobjeda nad svim životnim nedaćama.

Predstavu je režirao Zoran Mužić, a u ulogama Marije i Joze u ovoj izvrsnoj komediji publiku će zabaviti Ankica Dobrić i Joško Ševo.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

telefonom na broj 063 317 348
putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar

Vezani članci