FOTO  KIŠA I VJETAR Nevrijeme napravilo kaos po Mostaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Mostaru je u subotu nešto poslije 13 sati stiglo jako nevrijeme i koje je u oko pola sata izazvalo kaos po gradu. Grmljavina, jak vjetar i kiša lomili su grane, ulice su postale bare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar je izgurao mnoge kontejnere na ulice, te su pojedine prometnice bile blokirane. Osim kontejnera, prometnice su bile blokirane i od slomljenih grana. Na ulicama Mostara se moglo naći svega i svačega, od bazena, smeća iz kontejnera, stolica, suncobrana, sobnih vrata i sl.

Dosta posla imali su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe, a intervencije su imali i pripadnici Policijske uprave Mostar. U Ulici kneza Višeslava u Mostaru usljed jakih udara vjetra odlomljena je veća grana koja je pala na auto u pokretu. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Pojedine gradske ulice su bile pune vode uslijed obilne kiše koja je pala u kratkom vremenskom periodu. Kanalizacijski odvodi nisu u kratkom vremenu mogli primiti ogromnu količinu vode, te je došlo do plavljenja ulica. U tom pogledu teška situacija je bila na magistralnoj cesti M-17, u naselju Mazoljice, te u naselju Bjelušine.

Federalni hidrometeorološki zavod za nedjelju prognozira u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stupnja.

Vezani članci