KAOTIČNO KRIŽANJE Gužve, prometne nezgode i nesavjesni vozači

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jedna od crnih prometnih točaka, barem kada je u pitanju Mostar, sigurno je sjeverni ulaz u grad. Opasno križanje u prošlosti bilo je uzrok mnogih prometnih nezgoda, radnim danima, ali i vikendom je središte mnogih gužvi pa samim time i nesavjesnih vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dodatnim videonadzorom pokušano stati u kraj vozačima koji su zaobilazak kolona pokušali ostvariti kroz drugi trak i naknadnim polukružnim okretanjem, drugi se pak ne libe preko pune linije prestići cijelu kolonu.

Jednog od njih zabilježio i naš čitatelj:

"Dokle samo čovjek može ići tako daleko da gazi sve pred sobom samo da bi se domogao svoga zadanog cilja.V eć je poznato da su na izlazu iz Mostara u pravcu sjevera, petkom i u dane vikenda velike gužve na cesti, ali se godinama po tom pitanju ništa ne radi.

Kao nekakav savjestan vozač i građanin, ukazujem na nepravilnosti i često bih u svom ne zadovoljstvu pozivao policiju da reagira i pomogne u prometu na spomenutoj dionici", navodi čitatelj portala heregovina.info.

Kaže kako je od tih apeliranja odustao jer je sve ostalo na obećanjima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tom mjestu često se događaju prometne nesreće sa većom ili manjom materijalnom štetom, pa zašto bi ona naša policija dvaput izlazila na kritično mjesto, kad mogu samo jednom. U petak sam se uvjerio u bahatost i bezobrazluk vozača sa njemačkim registarskim tablicama koji vrši očigledan prekršaj, ubacivanjem u drugu tragu ne poštujući desetke ostalih vozača koji strpljivo čekaju priključak na magistralni put M-17".

Čitatelj smatra kako bi veće kazne i povećana policijska kontrola smanjile ovakav oblik ponašanja na ovom gorućem dijelu grada koji je već odavno trebao biti na dnevnom redu prilagodbe i rekonstrukcije kako se ovakve stvari ne bi događale.

Vezani članci