Izdana rješenja se sporo ili nikako šalju na knjiženje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Služba unutarnjeg nadzora je utvrdila da je Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove treba, zajedno s Odjelom za financije i nekretnine, urediti procedure evidentiranja prihoda od komunalnih naknada za koje Odjel gospodarstva izdaje rješenja. Ti prihodi nisu pravovremeno i realno zabilježeni i naplaćeni, zbog čega financijski položaj Grada nije realno prikazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pored toga, većih zamjerki za rad Odjela gospodarstva nije bilo.

Zamjerke urbanizmu

Što se tiče Odjela za urbanizam i građenje, izvještaj je pokazao da navedeni odjel jako rijetko, ili gotovo nikako, u obrađenom razdoblju nije slao izdana rješenja na knjiženje u Odjel za financije i nekretnine, što za posljedice ima veliki utjecaj na prihodovnu stranu Grada Mostara. Nadzor u ovom odjelu obavljen je metodom uzorka, pa iz toga razloga nije dana realna procjena za koji iznos je podcjenjen prihod Grada. Služba unutarnjeg nadzora je, za Odjel urbanizma i građenja, dala negativno mišljenje iz, kako su naveli, više razloga.

U mišljenju stoji kako učinci ne daju fer i istinit prikaz javnih prihoda. navedeno je kako se predmeti ne rješavaju u zakonom propisanim rokovima, zbog čega prihodi nisu zabilježeni u vremenu kada su trebali nastati. također je Odjelu zamjerka što se komunikacija sa strankama ne odvija u pismenom obliku.

Duguju milijune

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeno je kako Odjel ima veliki broj nekompletiranih predmeta i da treba poduzeti sva zakonski dopuštene mjere kako bi se stanje poboljšalo. Da zbog nesuradnje između odjela, kao i nadasve neodgovornosti djela gradske administracije, oko naplate najviše trpi proračun Mostara pisao je Dnevni list u nekoliko navrata.

Tako je Dnevni list još ranije naveo kako lokalni tajkuni Gradu Mostaru duguju milijune maraka, a na terenu se slabo, ili ništa, ne poduzima da se to naplati, piše Dnevni list.

Vezani članci