HNK Mostar: Repertoar za listopad 2016.

Vidi originalni članak
Premijera koprodukcijske predstave HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Mrtve ribe plivaju na leđima" autora Josipa Mlakića u režiji Tanje Miletić Oručević uspješno je izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici 01. i 02. listopada. Odmah nakon toga još jedna koprodukcija HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar „Ajmo na fuka" odigrana je u OFF programu Festivala MESS u Sarajevu 06. listopada. Prepuna dvorana Kamernog teatra 55 u Sarajevu i dugotrajan pljesak govori da je sarajevska publika prepoznala dijelom i sebe u lokalnoj mostarskoj priči. Predstava je i ovog puta odigrana kao dio projekta PRO budućnost koju organizira USAID i Catholic Relief Services.
U listopadu mjesecu na kazališne daske HNK Mostar ponovno se vraća „Kajališni sat" autora Jasena Boke u režiji Dragana Komadine. Uspješnica HNK Mostar koja je do sada odigrana više od 50 puta, u petak 07. listopada u 20 sati bit će odigrana za učenike Gimnazije „Fra Grge Martića" iz Posušja.
12. listopada u 20 sati predstava „Kajališni sat" bit će prikazana i publici u Orašju. Nakon duže pauze HNK Mostar će gostovati u Centru za kulturu Orašje u organizaciji Glavnog vijeća HNS-a i uz podršku Županije posavske u okviru programa „HNS plus".
Predstava „Sve o ženama" autora Mire Gavrana u režiji Roberta Raponje bit će odigrana u okviru Dana hrvatskog kazališta BiH u Vitezu u nedjelju 16. listopada a za mostarsku publiku predstava će biti prikazana u četvrtak 20. listopada.
28. listopada na Maloj sceni HNK Mostar bit će odigrana još jedna redovna repertoarska predstava „Kisik" autora Ivana Viripajeva u režiji Tanje Miletić Oručević.
Osim predstava iz redovnog repertoara na Maloj sceni HNK Mostar u dnevnom terminu 20. listopada bit će organizirano svečano proglašenje nagrađenih na 45. međunarodnom natječaju za najljepše pismo koje je ove godine pisano na temu: „Napiši sebi pismo kao 45 godišnjaku". Natječaj tradicionalno organizira Hrvatska pošta d.d. Mostar.
25. listopada bit će upriličeno predstavljanje knjige „Ljudi i vrijeme" autora novinara Zvonimira Čilića iz Viteza. Knjiga sadrži novinarske tekstove različite tematike: od politike, nacionalnih i vjerskih pitanja, do gospodarstva i kulture, i predstavlja kronologiju Središnje Bosne u razdoblju od 1994. do 2014. godine.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci