FOTO  HNK Mostar: Predstava Meštar u Mostaru,Brčkom i Tuzli

Vidi originalni članak
Predstava koja je premijerno odigrana u travnju ove godine, nakon Mostara bit će odigrana u četvrtak 26.05. u Brčkom u sklopu manifestacije "Proljeće u gradu" a zatim u petak 27.05. u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru programa HNS plus.

Predstava „Meštar" nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Osim što igra naslovnu ulogu i redatelj je predstave, u kojoj je 1971. odigravši ulogu Cosme započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.
„Meštar" Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik - Njirić u ulozi Meštra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati, cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.
Ulaznice se mogu rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: hnkmos@gmail.com

Vezani članci