FOTO  CODING CHALLENGE Mostar postao središte mladih informatičara regije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru danas je otvoreno 15. izdanje natjecanja 'Coding challenge' (FIT CC). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samoj ceremoniji otvorenja ovog natjecanja, putem video linka prisutnima je poruku poslao veleposlanik SAD u BiH Michael J. Murphy, zatim su se uživo natjecateljima obratili veleposlanik Norveške u BiH Olav Reinertsen, uime ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH Jasmin Branković, ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović, prorektorica Univerziteta Armina Hubana, te dekanica FIT-a Nina Bijedić.

Svi govornici su istaknuli prednosti IT sektora u cjelokupnom društvu, te kako na ovogodišnjem natjecanju svi sudionici pobjeđuju nadograđujući svoje znanje.

Pored natjecanja, studenti i posjetitelji mogu poslušati tribine, prisustvovati sajmu zapošljavanja na kojem IT poduzeća iz zemlje i regije predstavljaju svoje potrebe na tržištu rada.

FIT CC svim posjetiteljima nudi i tri tribine gdje mogu direktno od poslodavaca (sponzora natjecanja) čuti iskustva iz realnog radnog okruženja, a teme tribina su: IT i globalna ekonomija, A day in a life of crypto currency, Tržište radne snage u bh. IT sektoru, Globalni trendovi u IT-u: šta su najtraženije specijalizacije budućnosti i šta su globalni poslovi budućnosti.

Cilj natjecanja je da se proširi suradnju sa institucijama iz različitih sektora, prvenstveno jer je IT sektor budućnost u svim granama kako znanosti, tako i gospodarstva, s posebnim akcentom da mladi stručni kadrovi ostaju u BiH i zajedno sa svima nama grade zajedničku budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim danas, natjecanje se održava i tijekom subote u prostorijama fakulteta, a aktivnosti počinju već od 9:45 sati. Bit će upriličene prezentacije projekata, potom sesije sponzora, roštiljada, a od 11:30 sati bit će upriličen mini koncert jednog američkog zbora koji je inače na turneji po Europi.

Vezani članci