FOTO  Posjeta studenata iz Mostara turističkom kompleksu Herceg Etno selo Međugorje

Vidi originalni članak

Uvažavajući suvremene zahtjeve tržišta rada, visokoškolske institucije prepoznaju važnost uvođenja praktične nastave koja omogućava upoznavanje studenata s načinom obavljanja konkretnih poslovnih aktivnosti i procesa u tvrtkama. Jedan takav izvrstan primjer je i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti koji svojim studentima na svim studijskim grupama nastoji osigurati što veći broj sati praktične nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti smjera Turizma i zaštita okoliša u okvira kolegija Marketing i menadžment u turizmu te studenti Ekonomskog fakulteta u okviru kolegija Strategije marketinga zajedno sa predmetnim nastavnicima prof.dr.sc. Sanjom Bijakšić i doc.dr.sc. Andrijanom Ostojić Mihić posjetili su turistički kompleks Herceg Etno selo Međugorje. Projekt-menadžer hotelsko turističkog kompleksa Herceg etno selo Međugorje, Branimir Penava, ističe da se kompleks, otvoren krajem 2008, prostire na pet hektara gdje je 50-ak objekata raspoređeno u pet poslovnih cjelina.

Riječ je isključivo o projektu koji ima elemente ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, s elementima etno-sadržaja koje Hercegovina ima u smislu hortikulture, arhitekture te raznovrsnih detalja i sadržaja. Projekt ima značajnu ulogu u turizmu Hercegovine i ponude BiH uopće. Želja nam je i cilj da našim gostima predstavimo Hercegovinu kao mediteransku regiju - rekao je.

Nakon obilaska HERCEG Etno sela, studenti su se sa profesorima uputili u obilazak vinarije HERCEGOVINA PRODUKT na kušanje autohtone sorte Žilavke i Blatine kroz brend ZLATNA DOLINA koja osvaja renomirana priznanja. Tijekom posjete, studentima se obratio i gosp. Miroslav Vitković direktor gastro H.o.R.e.C.a proizvoda "PODRAVKA" za tržište BiH. U planu razvoja tržišta BiH-a svakako je i suradnja sa fakultetima kako bi sami proizvodi i osoblje koje predstavlja struku moglo ponuditi više svojim gostima i ostvariti poslovni rezultat investitoru i to sve sa PODRAVKOM sa srcem - poručio je gosp. Vitković.

Na kraju obilaska, gosp. Penava je rekao: Poručujem Vama studenti da se prije svega probudite i budete aktivni. Dragi studenti ne gledajte sve kroz novac, uđite prvo na mala vrata pa onda napredujte. Ulažite u svoje znanje jer se ono uvijek na kraju isplati. Na koncu, izražavam optimizam prema budućoj suradnji sa fakultetima i studentima na kreiranju ponude i relaizacije turističkih paketa koje možemo i trebamo napraviti za našu destinaciju HERCEGOVINU koja postaje prepoznatljiva na mapi turističkih agencija .

Vezani članci