Mjesec ožujak i fenomen Gospinih ukazanja u međugorskoj župi

Vidi originalni članak
upa Medjugorje i nadalje okuplja ljude koji Gospu i Boga traže. Ono što okuplja hodočasnike u međugorskoj župi je dobro znano, a to je obraćenje, molitva, euharistija, ispovijed, klanjanje Presvetom...

Gospa je izabrala župu Međugorje ističu vidioci još s početka ukazanja. A to je po riječima vidjelaca prenijela njima u jednoj od poruka. Još na samom početku ukazanja vidioci su pitali Gospu Kraljicu mira: „Zašto se ukazala baš u međugorskoj župi?". Gospin odgovor bio je kako u ovoj župi ima dosta vjernika i kako je u njoj našla živu vjeru. U poruci od 21.ožujka 1985. Gospa je dodatno pojasnila zašto je izabrala Župu Međugorje: „Draga djeco! Želim vam upućivati poruke i zato vas danas pozivam da proživljavate i prihvatite moje poruke. Draga djeco, volim vas i na poseban sam način izabrala ovu župu, koja mi je milija nego ostale gdje sam rado boravila kad me je Svevišnji slao. Zato vas pozivam - prihvatite me, draga djeco, da bi i vama bilo dobro. Slušajte moje poruke! Hvala vam što ste se odazvali momu pozivu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je bio u Međugorju na svom 18. hodočašću poznati mariolog umirovljeni msgr. Matthew George Malnar koji živi u Wisconsinu u SAD-u, koji se više od sedamnaest godina bavi međugorskim ukazanjima tada nam je o Međugorju kazao: „Vraćam se ovdje zbog iskustva vjere. Djeca su pitala Gospu prvih dana zašto si izabrala ovo mjesto. Gospa je rekla zbog velikog broja vjernika u ovoj župi. Ja kao svećenik morao sam doći ovdje to osjetiti, to doživjeti, da bih mogao u duhu svog poslanja raditi. U Međugorje sam prvi put došao 1985. godine. Bio sam u većini Gospinih svetišta po cijelom svijetu, ali je Međugorje drugačije - jedinstveno. Ja vjerujem u Gospina ukazanja u Međugorju. Veoma su važna za vjernike ova Gospina ukazanja. Kad bi svi pratili Gospine poruke, ovaj svijet bi bio promijenjen.

Mislim da je Međugorje blagoslovljeno Gospinim ukazanjima i da je veoma važno. Ukazanja Gospe Kraljice mira u župi Međugorje, koja su započela 1981. kada je o tome izvijestilo šestero djece traju i dan danas.Ovo marijansko svetište koje je postalo jedno od najpoznatijih u svijetu privlači više od milijun hodočasnika svake godine, a do sada je, po nekim procjenama, Međugorje posjetilo više od 35 milijuna hodočasnika.

medjugorje-info.com

Vezani članci