Međugorje uskoro dobiva Gospin park!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Kako smo doznali od načelnika općine Čitluk Ive Jerkića, ovu ideju je fra Šito najprije prenio župniku i župnom vijeću u Međugorju, a nakon toga je upoznao i općinske strukture u Čitluku. 
 
Naravno, ovom idejom su svi bili oduševljeni i svi daju punu potporu ovom projektu. 
 
“Molitveno šetalište”

“Prijedlog je da se dvije spomenute lokacije pošume stablima koja mogu rasti na našoj klimi bez zalijevanja i bez puno vode. Cijela Crnica i Brdo ukazanja, tako pošumljena i prošarana, mogla bi se također prošarati lijepim pješačkim stazicama, te tako cijela postati “sveti park”, “molitveno šetalište” ili nešto sličnog imena i sadržaja”, kazao je Jerkić. Prije nekoliko dana u zgradi općine Čitluk održan je sastanak na kojem su bili prisutni predstavnici župnog ureda Međugorje, županijskog Ministarstava poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Majčinog sela iz Bijakovića, mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići i predstavnici općine Čitluk. Na održanom sastanku načelnik Jerkić je nazočne upoznao s idejom fra Šimuna Šite Ćorića, a svi nazočni su ideju pozdravili i dogovorene su daljnje aktivnosti kako bi ova ideja što prije zaživjela.

Posađeno drvo s imenom vlasnika

“Ovaj park omogućit će turistima, i svim ljudima dobre volje koji to žele, posaditi sadnicu, a razmatra se i prijedlog da ispod posađenoga bude ploča s imenom onoga čija je sadnica. Ovo je svakako dobra ideja, jer, osim što pridonosimo ljepšem prirodnom okruženju, turistima i svim posjetiteljima nudimo nešto novo i zanimljivo”, kazao je Jerkić. Dodaje kako su sljedeći koraci u realizaciji ovoga projekta snimanje stanja na terenu i rad na projektu po kojem bi se radilo pošumljavanje i uređenje spomenutih prostora.     
 
Z. Volarević / Dnevni list

Vezani članci