Gospina grupa mladih: Pridružite nam se već večeras, ali i u vremenu Došašća

Vidi originalni članak

FOTO: Radipostaja Mir Međugorje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije točno pet godina, skupina mladih iz župe Međugorje odlučila je svakog četvrtka ići na zajedničku molitvu krunice na Brdo ukazanja. Oni su Gospina grupa mladih.

No, u vrijeme Došašća i Korizme, odlučili su da molitva bude svaku večer. I već dugo vremena ništa ih ne može poremetiti u tome. Bog, Gospa i krunica su im na prvom mjestu. Za njih nema izgovora.

Razgovarali smo s njima ovoga popodneva dok se spremaju za još jednu zajedničku molitvu četvrkom.

-Četvrtak je za nas poseban dan. Taj dan provedemo u zajedništvu, radosti i molitvi. Poslije nedjelje koja je dan Gospodnji svatko od nas jedva čeka četvrtak. Tu večer donesmo pred našu Nebesku Majku sve što nam je na srci na duši. Svoje potrebe, želje i nakane. Svatko od nas ima u srcu svoju molitvu, kažu za Hercegovina.info mladi iz Međugorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Molitva započinje u 20 sati, a mjesto okupljanja je prva postaja na Brdu ukazanja.

U ponedjeljak započinje Došašće.

-Došašće i Korizma za nas su najljepša razdoblja u godini. Naše zajedništvo tada je još veće. Molitvu imamo svaku večer osim nedjelje i još više smo povezani, kako između sebe tako i sa našom Majkom i njezinim Sinom.

No, ovi mladi imaju i neke druge aktivnosti tijekom godine. 

-Često se družimo, organiziramo poneko zajedničko putovanje, večeru, ili pak zajednički odlazak na svetu Misu. U tjednu se nekada rasporedimo da svaki od nas jedan dan ide na svetu misu i taj cijeli dan posti na određenu nakanu.

https://www.facebook.com/gospinagrupamladih/videos/2110333689266847/?t=1

Koje su zapravo vaše nakane, za što se posebno molite?

Posebno se molimo za mir. Gospa je ovdje došla kao Kraljica Mira i kazala "Mir, mir, mir i samo mir! Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, i između ljudi!" , stoga nam je mir na prvom mjestu. Molimo i za nažu župu, sve mlade naše župe, sve hodočasnike, naše svećenike, ali i sve svećenike diljem svijeta. Naravno, svatko od nas kao što smo već kazali ima svoju nakanu u svom srcu. 

Što vam je vodilja na vašem molitvenom putu?

-Jako dobro pitanje. Vodilja su nam tri Gospine poruke. Najprije radi se o Gospinoj poruci od 26. srpnja 1984., a koja glasi:

“Draga djeco! I danas vas želim pozvati na ustrajnu molitvu i pokoru. Napose mladež ove župe neka bude zauzetija u svojim molitvama. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!” Tu, smo kao mladi iz ove župe shvatili da moramo reći DA.

Druga poruka je od 8. ožujka 1984., a kaže:

“Obraćajte se vi u župi, to je moja druga želja. Tako će se moći obraćati svi koji budu ovamo dolazili.

Mislimo da vam je i tu sve jasno. Gospi želju nastojimo ispuniti.

I treća je od 21. veljače 1985. a vezana je upravo uz Korizmu, u kojoj nam Gospa kaže:

“Sad je korizma i vi kao župa u korizmi možete se pokrenuti za ljubav mome pozivu.

-Kao što su neki poslušni svojim majkama na zemlji, i nastoje ispuniti njihove želje , tako smo mi poslušni prema našoj Nebeskoj Majci, kažu nam mladi iz Međugorja.

Ovi mladi su Gospine poruke shvatili kao svoj zadatak i s radošću ga obavljaju.

-Kao što su neki poslušni svojim majkama na zemlji, i nastoje ispuniti njihove želje , tako smo mi poslušni prema našoj Nebeskoj Majci, kažu nam mladi iz Međugorja i pozivaju sve da im se pridruže.

-Pozivamo sve mlade naše župe ali i sve ostale naravno da nam se pridruže i budu dio našeg zajedništva već večeras od 20 sati, ali i kroz cijelo ovo vrijeme radosnog iščekivanja koje je pred nama, kazali su za Hercegovina.info iz Gospine grupe mladih.

Vezani članci