U Livnu zatvorene Petrolove benzinske

Vidi originalni članak

Nakon što su radnici, u svibnju ove godine, o svemu otvoreno progovorili u emisiji Mreža i istaknuli kako su radnici, da bi zaradili svoje plaće, vlastitim novcem nabavljali naftu, prodavali je i održavali likvidnost firme, četiri voditelja poslovnica dobili su otkaze, a 10.11 su djelatnici federalne Porezne uprave zapečatili dvije pumpe u Livnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su popratili s ogorčenjem dolazak federalnih inspektora u pratnji policije. Kažu da su država i njene institucije pokazale iznimnu ekspeditivnost u pečaćenju objekata i sankcioniranju onih koji ne izmiruju obaveze spram nje, a u isto vrijeme se maćehinski odnose spram obespravljenih radnika.

Ističu i kako SIPA, na temelju njihove prijave, ima podatke da je od privatizacije do 2009. godine, iz ove firme izašlo 50 milijuna eura. Rješenje o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti benzinskim pumpama Livno 1 i 2 poreznom obavezniku Petrol d.d. Ljubuški, Podružnica Livno, izdano je zbog nabavljanja robe 'na crno', bez suglasnosti uprave društva, i nezakonitog obavljanja djelatnosti s radnicima, koji nisu prijavljeni na obavezno zakonsko osiguranje.

federalna.ba

Vezani članci