Najpoznatiji svjetski kradljivac dijamanata odrastao u Livnu

Vidi originalni članak
... je sedam razreda osnovne škole, potvrdili su za naš list jučer Poparićevi rođaci.

Sve potvrdili
Prema službenim informacijama iz Interpolove tjeralice, Poparić je rođen u Kelnu u Njemačkoj, ali je adresu prebivališta prijavio u Livnu, gdje je živio do svoje 13. godine. "Dnevni avaz" jučer je pronašao Poparićeve bliže rođake, koji su potvrdili  da je Milanovo porijeklo iz BiH, točnije iz sela Provo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku su se libili razgovarati o ovoj temi, s obzirom na to da je riječ o najtraženijem pljačkašu dijamanata na svijetu, koji se sumnjiči i za posljednju pljačku u Kanu, gdje je otuđeno više od 136 milijuna američkih dolara.

Njegov rođak Marinko Poparić rekao nam je da su Milana othranili baka i djed, koji su se brinuli o njegovom odrastanju jer su mu roditelji radili u inozemstvu.

- Milan je kao dječak doveden u Provo. Poslije toga su i njega odveli u inozemstvu. Više ga nismo nikada vidjeli u selu, niti je uopće dolazio. Kako on, tako ni njegova obitelj. O njima više niko ništa nije čuo. Ni mi ne znamo šta je bilo s njima - priča Marinko.

Posljednju informaciju o Milanu, kako priča Marinko, saznali su prije nekoliko dana, kada je objavljena vijest da je pobjegao iz zatvora u Švicarskoj te da je osumnjičen za pljačku dijamanta u Kanu.

- Dok je živio u Livnu, bio je fin mladić. Išao je tu u školu, gdje je završio sedam razreda. Ne znamo zbog čega se odlučio na ovaj „posao" ni zašto se priključio toj bandi. O tome ne bismo da govorimo, jer zaista ništa ne znamo - rekao nam je Marinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije u bazi

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a HBŽ, kazao nam je jučer da u CIPS-ovoj bazi podataka ne postoji ime Milana Poparića, niti da je bilo gdje zavedeno da je on državljanin BiH.

- On je možda porijeklom iz Livna, ali mu ovdje nije prebivalište. Nema ga ni u knjigama državljana BiH. Kako je dobio državljanstvo, to je neko drugo pitanje s obzirom na posao kojim se bavi. Moguće je da je državljanstvo dobio nekim ilegalnim putevima. Sve je moguće - kaže Vrdoljak.

O članovima "Pink Pantera"
500 miliona dolara u dragom kamenju opljačkali do sada

200 draguljarnica bilo na meti

90 milijuna eura bila teška pljačka Parizu 2008.

60 članova bande sudjeluje u pljačkama, prema procjenama Interpola

11 milijuna eura opljačkano u Dubaiju 2007. godine.

3 člana bande pobjegla iz zatvora u posljednja tri mjeseca

Dnevni Avaz

Vezani članci