Borjana Krišto izdala nezakonite koncesije u Livnu (VIDEO)

Vidi originalni članak

"I Krišto (Borjana Krišto op.a.) mi je dala dozvolu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi su koje je - prijeteći - uputio tamošnji, očigledno "uspješni", poduzetnik Stipo Marelja stanovniku jednog livanjskog sela, nakon što su mještani zaustavili radove na lokalnom vodocrpilištu, koje je inicirala njegova firma "Lara-Natural", prenosi portal slobodna-bosna.ba.

Šest sela u blizini Livna, ispod planine Tušnica, kao i sela koja se napajaju sa obližnjeg izvora Pašinac - koji je trenutno u fazi rekonstrukcije sredstvima lokalne zajednice i grada Livna - mogli bi ostati bez pitke vode, nakon što je privatna firma ‘Lara-Natural’ započela sa iskopima na tom vodocrpilištu.

Slučaj je prijavljen policiji.

Na snimku - koji je ustupljen Novinskoj agencija Patria - čuje se da Marelja prijeti mještanima da moraju dozvoliti nastavak radova na izvorištu, pri čemu se poziva na Borjanu Krišto, zamjenicu predsjednika HDZ-BiH Dragana Čovića.

Da je Krišto, rođena u Livnu, u bliskim odnosima sa vlasnicima "Lara-Nature", dokaz je posjeta njemačkih privrednika Livnu 15. rujna 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privredni savez Republike Njemačke iz Berlina tad su predstavljali izvjesni Wolfram Nowsch, Michael Diel, Achaz v. Oertzen, te Stipo Marelja i Josip Sužanj - porijeklom Livnjaci. Primili su ih predsjednik Vlade Županije 10 Ivan Jozić i Borjana Krišto, iako je tada obnašala funkciju predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Oertzen, Sužanj i Marelja su vlasnici Lara-Natural koja danas radi sporne iskopine u vodocrpilištu ispod planine Tušnica.

Sve što je za sada moguće saznati o cijelom projektu jeste da je koncesiju na vodocrpilište ispod planine Tušnica ranije imala firma Dže-Co d.o.o. Livno, koju zastupa direktor Branko Džeko. Ta firma je početkom 2016. godine pokrenula stečaj, pa je koncesiono pravo na vodocrpilište - po svim izgledima nezakonito - preneseno na „Lara Natural". 

https://www.youtube.com/watch?v=0zSKznbz8Yk