Stigli prvi gosti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bogata ponuda

Za razliku od proteklih godina kada je priroda sama određivala dane pogodne za skijanje, od ove skijaške sezone na ski stazama na Čajuši u funkciji će biti i topovi za pravljenje umjetnog snijega. Kako je kazao Zvonko Bagarić, vlasnik kupreškog skijališta i hotela Adria Ski, topovi za pravljenje snijega pušteni su u rad tijekom prošlogodišnje skijaške sezone, a od ove godine bit će u punoj funkciji.

“Uređene su i sve skijaške staze u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Čajuša u ukupnoj dužini više od 12 kilometara, koje će omogućiti najmanje 100 dana skijanja tijekom zimske sezone. Gostima će na raspolaganju biti i dva ski lifta, kapaciteta 7.000 skijaša na sat i škola skijanja za početnike”, kazao je Bagarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bagarić je istaknuo da je škola skijanja u kojoj radi 11 instruktora vrlo atraktivna za sve one koji nisu naučili skijati, a ponudu je znatno obogatio i ski vrtić kao posebna pogodnost i za roditelje i za djecu. Sve je spremno i u Ski centru Stožer-Vrana koji ljubitelje skijanja očekuje već idućeg vikenda kada počinju zimski raspusti u Hrvatskoj, kao i u Hercegovini.

Za razliku od skijališta na Čajuši, Stožer-Vrana nalazi se na većoj nadmorskoj visini, a od središta Kupresa udaljen je tek kilometar i pol. Skijašima su na raspolaganju dobro uređene skijaške staze sa ski liftovima, tereni za sanjkanje i snowboard, koji će pružiti svim skijašima, kako početnicima tako i naprednim, potpuni užitak na snijegu.

Destinacija broj jedan

Prema podacima kupreške turističke zajednice, prošle zimske turističke sezone broj gostiju na Kupreškoj visoravni bio je za oko 50 posto veći u odnosu na prethodnu sezonu.

Posjećenost turista povećana je zahvaljujući povoljnijim vremenskim uvjetima te umjetnom osnježavanju na skijaškim terenima Sportskog rekreacijskog centra Čajuša, a većinu noćenja ostvarili su strani gosti, uglavnom iz Hrvatske, koji na Kupreškoj visoravni provode dio godišnjeg odmora. U turističkoj zajednici očekuju da će Kupres ove sezone biti skijaška destinacija broj jedan za goste iz Hrvatske, Hercegovine, ali i dijelova Bosne.

Strani gosti

Posjećenost turista povećana je zahvaljujući povoljnijim vremenskim uvjetima te umjetnom osnježavanju na skijaškim terenima Sportskog rekreacijskog centra Čajuša, a većinu noćenja ostvarili su strani gosti, uglavnom iz Hrvatske, koji na Kupreškoj visoravni provode dio godišnjeg odmora. U turističkoj zajednici očekuju da će Kupres ove sezoni biti skijaška destinacija broj jedan za goste iz Hrvatske, Hercegovine, ali i dijelova Bosne.

Piše: Anto Mihaljević / Poskok.info

Vezani članci