FOTO/VIDEO  KAKAV ULOV HERCEGOVCA Samo da pokažem 'ko je doktor ovog sporta

Z. Lojpur/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ribolovac Radoslav Pujić (39) ulovio je u Bilećkom jezeru smuđa teškog 6,7 kilograma i dugačkog od sredine repa do vrha glave 89 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašo se ribolovom, kako kaže, bavi već 30 godina, ali ovakav primjerak dosad nije ulovio.

"Godišnje ulovim 30-ak krupnih riba. Ovo je bilo zaista nešto posebno, zato što sam ribu ulovio u Bilećkom jezeru. Znao sam da tu ima dosta krupnih riba, trudio sam se da je upecam. Ne mogu usporediti ni s jednom borbom do sada“, priča za hercegovina.info Radoslav Pujić, ribolovac iz Trebinja.

Prema njegovim riječima borba je trajala oko 15 minuta i bila je žestoka. Rašo nam kaže da je osjećaj nevjerojatan, njegova velika želja se ispunila, jer je smuđ inače dosta unikatna riba u našim vodama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Smuđ je inače veoma rijetka riba u ovdašnjim vodama, pa je i više cijenjena. Izraziti je grabljivac i može da naraste do 18 kilograma, sa starošću od preko 20 godina. Lovi se isključivo varalicom - vobler, guma i leptir”, objašnjava Rašo.  

Za njega je ribolov kraljevski sport i ističe da bi ribari širom svijeta imali dobar razlog da dođu na naše vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribolovac

“Imali bi zbog čega doći. Dolazio mi je u goste izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine u “fly fishingu“ i kad je vidio naše vode čovjek se oduševio, a lovio je od Patagonije do Novog Zelanda“, nastavlja nam priču ovaj strastveni ribolovac.

Radoslav je sudjelovao na mnogim regionalnim natjecanjima. Iza sebe ima mnoštvo zlatnih medalja, a najradije se sjeća svjetskog kupa u Herceg Novom.

“To mi je najdraže natjecanje do sada. Na mojoj barci sam uspio pobjediti i osvojiti plasman desetog mjesta u svijetu“, s ponosom priča Rašo.

Višedesetljetni život na vodama u okolini Trebinja naučio ga je kako i gdje doći do kapitalnog ulova. Kako kaže nekada je bilo mnogo više ribe, više ribolovaca, voda kristalno čista. Od tada je prošlo preko 30 godina, a on se ovdašnjim vodama vraća skoro svaki dan. To mu dođe kao puni radni staž, jubilej.

Vezani članci