Hercegovačko ulje od smilja na tržištu druge najveće države svijeta

Vidi originalni članak

... a svoje usluge naplate procentualno od prinosa u ulju, kako se proizvođači ne bi dodatno izlagali troškovima. Dujmović je jučer otišao i korak dalje s obzirom da su u Stocu Park sunca d.o.o. s bh. strane i Canadian Essential Oil distributer za tržište Kanade potpisali ugovor za potrebe kanadskih farmaceutskih proizvođača, piše Večernji list BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazano zadovoljstvo

Hercegovačko eterično ulje od smilja koristit će se i za aromaterapiju u Kanadi. Potpisivanju ugovora prisustvovali su osnivač i vlasnik Canada Energy grupe Johnny Cowan, zatim Tod Mason te kanadski poduzetnik s ovih prostora Ivan Knezović, dok su s bh. strane ugovor potpisali Ante Dujmović uime Park Sunca te Dinko Dujmović, predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja. Dujmović je za Večernji list, nakon potpisivanja ugovora, iskazao zadovoljstvo.

Analiza i kvaliteta

- Ovo je još jedan korak ka kvalitetnijem plasmanu naših proizvoda na sjevernoameričko tržište. Kao što smo najavljivali kroz Grupaciju proizvođača i prerađivača smilja, mi smo izvršili uslugu destiliranja po principu plaćanja postotka u ulju, gdje se proizvođači nisu izlagali nikakvim financijskim ulaganjima. Sve smo odradili. Iza toga slijedi otkup predmetnoga ulja. Njegova cijena će ovisiti od kemijske analize i kvalitete. Taj proces kreće ovih dana - kazao je u izjavi za Večernji list Dujmović.

On je cijelo vrijeme isticao kako je kvaliteta esencijalnog ulja od smilja presudan čimbenik u prodaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kvalitetno smo se opremili s najsuvremenijim uređajima u smislu kontrole kvalitete i promptno ćemo reagirati da ne čekamo analize ni u Beogradu ni u Mostaru jer to traje danima. U razdoblju od deset minuta kvaliteta svakog ulja biti će poznata po metodi i za standardu upravo za sjevernoamerička tržišta - istaknuo je Dujmović, kazavši i da analize koje postoje nisu kompletne kad je u pitanju kvaliteta ulja od smilja.

Nakon crnih vijesti i brojnih informacija koje nisu išle na ruku proizvođačima, konačno su stigle i bolje vijesti kad je potraga za tržištem ulja od smilja u pitanju.

Vezani članci