FOTO  Hercegovac Mate Rimac za svoj je auto dobio svjetsko priznanje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Gostujući u HRT-ovu Dnevniku 3, Rimac je rekao da je na auto-salonu u Frankfurtu predstavio svoj Concept One, cvrnu jurilicu i počeo primati prednaružbe.

- Prvi auto ide kupcu u Španjolskoj - rekao je Rimac, ne želeći otkrivati identitet kupca, objasnivši da se u svijetu ekskluzivnih autombila privatnost kupaca brižljivo čuva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnje planira proizvesti 15-20 automobila, a na pitanje je li ovo početak autoindustrije u Hrvatskoj, rekao je da već postoje naše tvrtke koje izrađuju auto dijelove kao što je Lipik glas.

Kad ne dobijete zasluženo priznanje u Hrvatskoj, vjerojatno ćete ga dobiti u inozemstvu. To se dogodilo i Mati Rimcu, mladiću koji je osmislio najbrži električni automobil na svijetu. Ugledni Bloomberg uvrstio je njega i njegov automobil među najbolje što je obilježilo 2012. godinu.

Ovaj mladi dizajner na početku nije imao ništa osim ideje - želio je stvoriti najsnažniji električni automobil na svijetu. Kada je u Svetoj Nedelji pokraj Zagreba osnovao obiteljski obrt, činilo se da će put do ostvarenja te ideje biti dug. No tri godine poslije njegov Concept 1 privukao je golemu pozornost na najpoznatijem svjetskom sajmu automobila.
- Automobilom koji pokreće motor od čak 1000 KS tako se lako upravlja i tako je siguran da ga može voziti svatko - tvrdi Rimac.

Concept 1 nalikuje na mnogo poznatije modele Ferrarija ili Porschea, no brži je od njih. Treba mu 2,8 sekundi da dosegne brzinu od 100 kilometara na sat.

dalmacijanews.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci