Javni poziv za prijavu zainteresiranih za jesensku sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja

Vidi originalni članak
Projektom će biti obuhvaćeni žene, mladi i poljoprivrednici s primanjima manjim od 417,00 KM po članu domaćinstva.
Program podrške za jesensku sadnju podrazumijeva sufinanciranje nabavke i isporuke start paketa za sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije, te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.
Jesenska sadnja će biti podržana sa do 40% grant-a (bespovratnih sredstava), Od strane projekta 20%, od strane općine 10% i otkupljivača 10% dok će 60% financirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita po povoljnim uvjetima u okviru projektne kreditne linije ili uz mogućnost odgođene otplate na više rata u dogovoru sa otkupljivačem.
Ovim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivrednici (koji su popunjavali upitnike i oni koji to nisu učinili) da se prijave za jesensku sadnju jagodastog i krošnjastog voća, te ljekovitog i aromatičnog bilja do 30. rujna 2016.
Zainteresirani se mogu prijaviti u službi za gospodarstvo inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu, ili na kontakt: 660-934

Vezani članci