EP HZ HB izradila studije za 8 hercegovačkih općina

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Samom izradom studija općine imaju puno jasniju predodžbu o mogućim pravcima svoga budućeg razvoja. Kroz neposrednu suradnju i sudjelovanje općinskih predstavnika tijekom njihove izrade, vodilo se računa o planovima lokalnih zajednica, posebice planovima razvoja gospodarskih zona.

Bilo kakav gospodarski napredak nije moguć bez planske i sustavne izgradnje infrastrukture u kojoj važno mjesto ima i elektroenergetska infrastruktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te su studije zapravo strateški energetski dokumenti i dobra podloga za izradu novih ili izmjenu postojećih prostornih planova u općinama, a imaju i svoju praktičnu primjenu kod priključivanja na elektroenergetski sustav potrošača i sve većega broja proizvodnih objekata iz obnovljivih izvora energije.

Dosada su završene elektroenergetske studije za grad Mostar i općine: Tomislavgrad, Posušje, Grude, Široki Brijeg, Ljubuški, Čitluk i Čapljinu. U fazi su izrade za Livno, Prozor-Ramu, Stolac, Neum i Ravno, dok su u pripremi studije za ostale općine koje se nalaze na području djelovanja Elektroprivrede HZ HB, stoji na kraju priopćenja iz ureda za informiranje EP HZ HB.

Vezani članci