Uzdrmana narkomafija u Hercegovini

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Naime, ozbiljno je prigovorio policiji "zašto ganjate mene, a ne one iz Čapljine koji imaju cijela polja marihuane?". Nakon toga, prikriveni zapadnohercegovački inspektor je s ‘piercingom' u nosu krenuo u ribolov na Hutovo blato i ‘namirisao' nepregledna polja lake droge pa je to spektakularno otkriće iz ljubuškog MUP-a proslijeđeno u Sarajevo, piše pogled.ba.

Do sada je izbrojano više od 2000 stabljika indijske konoplje, od koje se moglo dobiti tona i pol kvalitetne sušene marihuane, što na crnom narkotržištu vrijedi više od dva milijuna maraka. Policija sada drži da to nije bio samo obiteljski biznis četvorice sumnjivaca - Srećka, Olivera, Nikice i Nikole Boškovića iz Čapljine, nego da je u sve to umiješana čitava organizacija, čije bi vođe mogle biti neke od već javno poznatih osoba iz krim-miljea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To pogotovo jer je u čitav posao trebalo uložiti najmanje par stotina tisuća maraka, počevši od sjemenki, rasoda i višemjesečnog uzgoja. Stabljike su zatečene prosječno visoke oko dva metra i teške između 5 i 7 kilograma. Sigurnim se također drži da ovo nije prva godina sadnje ovih plantaža.

- Uhićeni su jučer iznijeli svoju obranu pa je istraga nastavljena- kaže nam dežurna županijska tužiteljica Eldina Biuk, dodajući da je još prerano iznositi detalje iz istrage.
Jedan od uhićene braće bio je zaposlen u Parku prirode Hutovo blato kao lovočuvar. Međutim, kao i svi lovočuvari, prije gotovo dvije godine poslan je na neplaćeni odmor jer JP Park prirode nije imalo novca da ih plaća .

Vezani članci