U zatvor strpali ‘krivog’ vojnika zbog serije pljački crpke u Livnu!?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...u ruci tražio: Pare, pare! Na istovjetan način je oteo oko 750 KM i mobitel pa pobjegao u golfu 2 boje miša, bez vidljivih oznaka, i to ponovno prema granici Kamensko. Radnik je ostao nemalo iznenađen jer je već vjerovao da je serijski počinitelj uhićen. Naime, dan ranije je u jednomjesečni pritvor KPZ-a Mostar poslan Mario Marjanović (22) iz Livna, pripadnik Oružanih snaga BiH. Taj vojnik je uhićen zbog nekih sumnji i ne baš čvrstih dokaza, piše vecernji.ba.

- Prvo, koristio je golfa slične nijanse, ali na njemu je bilo još tri različite boje jer je pripreman za lakiranje i teško bi ga bilo zamijeniti. Drugo, jedne od spornih večeri, 29. veljače, oko 21:15 sati, sedam svjedoka potvrdilo da je tada bio na straži u livanjskoj vojarni. Kontrola je rađena u 21:20 sati, pa zar je moguće da za pet minuta prevali devet kilometara, te pri tome neprimjetno uđe i iziđe iz vojarne. Treće, skandalozno je da su za prepoznavanja u policiji s njim stavljeni srednjoškolci, učenici prvog razreda. Malodobnike su pokupili s ulice i poredali ih bez ‘kapuljača' na glavi. Moj sin je već četvrtu godinu vojnik i nema mrlje u karijeri. Možete misliti u kakvoj je situaciji, a i mi zajedno s njim, tvrdi Mariov otac Ante Marjanović, umirovljeni vojnik, koji traži da mu se sin odmah pusti iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ovog ljubuškog poduzeća, koje tek planira ugraditi videonadzor u crpke, kažu da je prvi napad bio 27. veljače u 21:45 sati i otuđeno je svega 60 KM, a samo dva dana kasnije i drugi. Tada je oteto 600 KM, dok se treći zbio 16. ožujka oko 17 sati i opljačkano je između 500 i 800 KM. - Netko se okomio na nas, navjerojatnije zbog položaja. 2 km smo od Livna, a radi jedan radnik.

Počinitelj možda ima i pomagača jer uvijek dođe kad je ovaj sam. Tihi alarm je bila preslaba zaštita pa smo uveli i čuvara, koji bdije u večernjim satima, ali fantomski razbojnik nas sada napada i po danu. Očito je isti napadač, koji je sada nosio maskirnu jaknu. Visok je oko 175 cm i slabije građe. Zanimljivo je da u auto ulazi sa strane suvozača, kažu iz ove crpke.

Vezani članci