Mostar: Bivši zatvorenik autom udario uposlenika zatvora

Vidi originalni članak
...Haznadarevića, šefa Osuđeničkog odjela Kazneno-popravnog zavoda Mostar.

Povrede noge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Postoje dvije različite priče o tome šta se dogodilo. Navodno se Gološ i Haznadarević spore zbog parcele. Gološ tvrdi da je neko na njegov automobil bacio betonsku ploču, nakon čega se on autom zabio u kontejner koji se nalazi na parceli. Izvješće policije o tome šta se dogodilo još nismo dobili, kao ni stupanj povreda kod Haznadarevića. Gološa smo zadržali 24 sata, a pritvor za njega neće biti predložen. Nakon što se utvrdi šta se točno dogodilo, odlučit ćemo koje će zakonske mjere biti poduzete protiv njega - kazao je Nijaz Mehmedbašić, glavni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije.

S druge strane, osobe bliske Haznadareviću kažu da je on šetao s bratom kada je Gološ naišao automobilom. Kada je ugledao Haznadareviće, krenuo je autom na njih. Anerov brat uspio je skočiti ustranu, dok je Gološ četiri-pet puta pritiskao Anera automobilom uz kontejner.

S povredom ligamenata noge šef Osuđeničkog odjela KPZ-a Mostar prevezen je u bolnicu "Južni logor", gdje je smješten na Odjel ortopedije na daljnje liječenje.

Pokušaj ubojstva

Iz Uprave mostarskog zatvora ne vjeruju, pak, da je motiv napada parcela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Za nas je ovo pokušaj ubojstva. I ovo nije prvi put da bivši i sadašnji osuđenici prijete zatvorskoj policiji i osoblju. U posljednjih pet godine zapaljeno je pet automobila naših zaposlenika. Sve je prijavljeno policiji i nadležnom tužiteljstvu, ali nijedan slučaj nije rasvijetljen. S obzirom na to da nadležna tužiteljica ne radi svoj posao i da Gološu, koji je već osuđivan za ubojstvo, neće biti određen pritvor, kolegu Haznadarevića, jer smatramo da mu je život ugrožen, u bolnici će čuvati naši policajci iz zatvora - kazali su nam u KPZ-u Mostar.

Uviđaj su obavili tužiteljica Štefica Lakičević i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ.

Vezani članci