Ljubuški: Zatečeni prilikom trganja kablova sa hotela Bigeste

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Bigeste u Ljubuškom, nakon čega su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije PU Ljubuški. Tijekom dana nad istima će se izvršiti kriminalistička obrada.

Noću s četvrtka na petak nepoznati počinitelj ili više njih provalio je u ugostiteljski objekt koji se nalazi u sklopu autopraonice, u mjestu Miletina, općina Ljubuški, te je iz istoga otuđio televizor a noću sa subote na nedjelju nepoznati počinitelji otuđili su tele iz štale koja se nalazi u mjestu Borajna, općina Grude. U oba slučaja policijski službenici nadležnih Policijskih uprava izvršili su očevid te poduzimaju druge izvide s ciljem rasvjetljavanja počinjenih kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasvjetljena provala u poslovni prostor

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo teške krađe, počinjeno noću s 12./13. travnja o. g. u Međugorskoj ulici u Ljubuškom. Navedenog nadnevka nepoznati počinitelji pronašli su sakriveni ključ od poslovnog prostora, koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće na navedenoj adresi, nakon čega su otključali vrata, ušli u poslovni prostor i iz istoga otuđili tri produžna kabela kao i dva kabela koja su presjekli s aparata za zavarivanje.

Nakon što su došli do saznanja o mogućim počiniteljima istražitelji PU Ljubuški u petak su, u službenim prostorijama, izvršili kriminalističku obradu nad E. K. (23) iz Ljubuškog i H. F. (24) iz Zavidovića. Tijekom kriminalističke obrade isti su u cijelosti priznali izvršenje opisanog kaznenog djela a otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv E. K. (23) te protiv H. F. (24), zbog osnova sumnje da su, na opisani način, počinili kazneno djelo teške krađe.


Izvor:mupzzh.ba

Vezani članci