Livno: Potvrđene optužnice protiv Čule i Bartolovića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...za kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Kako se doznaje od predsjednika Županijskog suda u Livnu Nedima Begića, Županijsko tužiteljstvo u Livnu optužilo je Čulu da je 13. kolovoza ove godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Čulo je, kako se u optužnici navodi, upravljajući osobnim vozilom Opel Kadet u alkoholiziranom stanju vršio radnju pretjecanja drugog vozila prilikom čega je izgubio kontrolu te se prevrnuo van kolnika više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku prevrtanja suvozačica u njegovu vozilu 19-godišnja Marija Šarić iz Tribića kod Livna zadobila je teške i opasne povrede glave od kojih je ubrzo i preminula, dok su optuženi i još jedna osoba koja se nalazila u vozilu zadobili lakše tjelesne povrede.

Što se tiče Vlade Bartolovića, njega je Županijsko tužiteljstvo u Livnu, osim za kazneno djelo protiv sigurnosti u prometu, optužilo i za kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi.

U optužnici se Bartolovića tereti da je 15. listopada ove godine, upravljajući vozilom Golf, u Ulici Jole Marića u Drvaru, udario pješaka 26-godišnjeg Slavka Bojića, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na licu mjesta .Učinivši djelo protivno zakonu imenovani se dao u bijeg nakon čega se naknadno predao policiji u Drvaru.

(Fena)

Vezani članci