Livnjak pješice prevalio preko Kamešnice s 80 g heroina u anusu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...prošle godine pješice preko Kamešnice došao iz BiH u Hrvatsku s paketićem od 80 grama heroina u analnom otvoru.

Optužni akt navodi kako je Tomislav K. u studenom prošle godine na području BiH nabavljao veće količine heroina i kokaina. Drogu je zatim pješice iz Livna preko Kamešnice ilegalnim prijelazima donosio u mjesto Gljevu u okolici Sinja. Opijate je spremao u paketiće koje je skrivao u analnom otvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ga je zaustavila zadnjeg dana studenoga te je tada iz ruke odbacio smotuljak oblijepljen crnim selojtepom u kojem je bilo 49 grama heroina. Kako su inspektori imali obavijesti da prenosi drogu skrivenu u anusu te je zatim distribuira na području Hrvatske, zatražili su od suca istrage nalog za pretragu.

Sudac im je izdao nalog za "tjelesni pregled s ulaskom u analni otvor" u kojem je navedeno kako se traži pregled proktologa. Naoružani nalogom policajci su odveli Tomislava K. na Hitni kirurški prijam KBC-a Split gdje je prošao potpunu obradu.

Osim što mu je dežurni kirurg pregledao tjelesne šupljine, podvrgnut je općoj anesteziji te mu je iz skrovišta izvađen paket dužine 10 i širine 5 centimetara sa 80 grama heroina i 3 i pol grama kokaina. Droga je bila upakirana u prezervativ u kojem je smješteno veće pakovanje heroina i manje kokaina te je oblijepljen crnom selojtep trakom.

Priznao ovisnost

U svojoj obrani Tomislav K. je kazao da je drogu kupovao za osobne potrebe jer je ovisnik o heroinu te negira ikakvu namjeru prodaje. Kako se izjasnio, išao je u Hrvatsku jer ga je čekao posao te je želio sebi osigurati potrebnu količinu droge zbog svoje ovisnosti. Dnevno konzumira gotovo 5 grama heroina te je nabavio 150 grama za 500 eura u Mostaru, a kokain je dobio uz to. Opijate je spakirao u prezervativ i sakrio ih što je bolje mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega ispitani su i policajci koji su ga uhitili u blizini prijelaza Bijeli brijeg-Vaganji i koji su izjavili da su iz izvještaja s terena znali kako ilegalnim graničnim prijelazima donosi drogu za plasiranje na uličnom tržištu . Uz dokaznu materiju priloženo je i psihijatrijsko vještačenje koje je potvrdilo kao se radi o ovisniku. Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu podignuta je u manje od mjesec dana nakon uhićenja.

Tužiteljstvo je ustrajalo na pritvoru koji je određen zbog mogućnosti bijega jer Tomislav K. ima dvojno državljanstvo i nema boravište u Hrvatskoj. Ako optužnica postane pravomoćna, suđenje će biti odmah sazvano.

Slobodna Dalmacija

Vezani članci