Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo postigli sjajan uspjeh u solo nastupu na gitari

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...te škole uspješno se osposobljavaju svirati na glasoviru, violini, flauti i blokflauti, gitari i drugim instrumentima. 

Uz to što redovito nastupaju na svim kulturnim priredbama u općini i što Brotnjacima priređuju prigodne koncerte, mladi glazbeni talenti te škole postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki uspjeh mladi čitlučki glazbenici postigli ovih dana na Prvom međunarodnom gitarističkom festivalu koji se pod nazivom "Omiš guitar fest"  od 8. do 11. travnja održavao u Omišu. Kako smo doznali od ravnatelja škole prof. Jure Sušca, na tom prestižnom natjecanju Osnovnu glazbenu školu Brotnjo predstavljali su gitaristi Josip Kvesić (1. razred), Adrijan Marinčić (2. razred) i Antonio Doko (treći razred). Tom prigodom Adrijan Marinčić i Antonio Doko osvojili su izvrsno drugo mjesto,  a Josip Kvesić treće mjesto u solo nastupu na gitari..


Njihov uspjeh to je veći kad se zna da je ostvaren u izuzetno velikoj međunarodnoj konkurenciji među više od 160 gitarista glazbenih škola iz pet zemalja. Osim što je to njihov sjajni osobni uspjeh, ujedno je to priznanje i njihovu nastavniku Željku Mandariću, ali i cijeloj školi.

- Zadivljen sam uspjehom svojih učenika u Omišu jer je njihov uspjeh i moj uspjeh, ali i uspjeh cijele naše škole. Uspjeh je to i cijeloga Brotnja jer je ovo prvi put u povijesti Čitluka da netko iz gitare postigne tako značajan rezultat na međunarodnom natjecanju. Ujedno je to dodatni poticaj učenicima, a nama nastavnicima obveza za još ozbiljniji, kvalitetniji i odgovorniji rad s mladim glazbenim talentima u cilju postizanja još boljih rezultata – rekao nam je nastavnik gitare Željko Mandarić.

Kažimo i to da će ta trojica čitlučkih gitarista predstavljati svoju školu i na Federalnom natjecanju učenika glazbenih škola, koje će se od 17. do 19. travnja održati u Gračanici.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info

Vezani članci