Radišić: Općina Čitluk dom brojnih razvojnih projekata

Vidi originalni članak

Općina Čitluk kontinuirano i sustavno radi na poboljšanju kvalitete života svojih stanovnika. Brojna ulaganja u gospodarstvo, školsku strukturu i prometnu infrastrukturu dio su šireg opsega našeg rada, izjavio je načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Aktivnosti Općine Čitluk utemeljene su na prepoznavanju rastućih razvojnih potreba. Kao pokretač razvoja, gospodarstvo se u općini Čitluk temelji na razvoju malog i srednjeg poduzetništva, vjerskom turizmu i poljoprivrednoj proizvodnji, te zapošljava 6000 osoba. Kontinuirano se ulaže u razvoj gospodarskih zona. U pripremi je natječaj za još jednu prometnicu vrijednosti preko 400.000,00 KM, pored završenih radova na uređenju prometnice u Gospodarskoj zoni Tromeđa.'' – izjavio je načelnik općine Čitluk.

Ističe brojne zahtjeve za dodjelu građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnih objekata i stvaranja novih radnih mjesta, ali i zastoje koji proistječu iz neusklađenosti odredbi Zakona o građevinskom zemljištu i Zakona o stvarnim pravima. Vlada FBiH, napominje, je dostavila Nacrt Zakona o građevnom zemljištu u Zastupnički dom i Dom naroda FBiH, što pruža mogućnost konačnog rješenja.

''U području infrastrukturnog razvoja, u tijeku su radovi na rekonstrukciji regionalne ceste R425a na dionici Zvirovići-Tromeđa dugoj 5,8 kilometara u vrijednosti od preko pet milijuna konvertibilnih maraka, čiji su investitor Autoceste FBiH. Izgradnja te ceste od izuzetnog je značaja za našu općinu i šire okruženje. Radi se na uređenju nogostupa, postavljanju nove i zamjeni postojeće LED rasvjetom, koji su samo dio brojnih projekata. U središnjoj ulici, po dovršetku postavljanja novog asfalta u tijeku je i postavljanje horizontalne signalizacije'' – istaknuo je Radišić.

Od važnih projekata naglasio je i ulaganje u školsku infrastrukturu, te potpisivanje ugovora za izgradnju prve faze školske sportske dvorane u Bijakovićima, pored dovršene dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku, te rekonstrukcije i dogradnje zgrade Kulturno-informativnog centra u Čitluku. Također, obnovljena je školska sportska dvorana Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, a završava se obnova Gradske sportske dvorane u Čitluku.

Pored toga, priprema se i obnova zgrade Doma zdravlja u Čitluku, a danas se svečano otvara i Područna ambulanta u Biletići polju. Na koncu, istaknuo je i projekt kanalizacije, izgradnju sekundarne mreže u Međugorju, te radove na odvodnji oborinskih voda iz središnje zone Čitluk i rekonstrukciju vodoopskrbne mreže općine.

Vezani članci