Na Srednjoj školi Čapljina napravljen veliki grafit

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Kako, zašto, tko, hoće li se bojati slova, što okolo slova, žali truda kad već šaraju...Fasada je dugo bila prekrivena lijepim imenima i mislima, u likovnom jeziku primjer konglomerata. Nakon svakog prebojavanja, isti i njima slični vrijedni radnici bi opet pokazivali svoj umjetnički, kako likovni tako i književni dar.

A sad je tu ''Zlo pobjeđuje ako dobri ljudi ništa ne čine'', i na moju sreću, umjetnici su već počeli djelovati po toj jasnoj misli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea, Ivana i ja htjele smo pokazati kako ne želimo uništiti tuđe djelovanje, niti se natjecati sa tako upornim mladim umovima (znate, slojevi yupol-umjetnost-yupol-umjetnost...) već pokazati da se uvijek može bolje. Zato smo crvenom bojom uokvirili njihov rad koji zapravo čini slova Edmundove rečenice .

Između slova je lazurna bijela boja - hoćemo reći kako se mora uvijek ići naprijed; ono ne lijepo neprestano izvire i ako se lijepo ne ističe ne lijepo će pobijediti. Likovno gledano, jaka crvena boja na čistoj bijeloj umjesto ovakve kakva je sad bila bi sirova. Čak smo i malo pogriješile: bijela je trebala biti još prozirnija! Zato nam uistinu dobro dođu novi natpisi osvanuli ovih dana.

Radujem se fasadu vidjeti za mjesec- dva jer će tek tada dobiti svoj pravi izgled. Crvena okvirna boja je toliko jaka da bi i trebalo malo smiriti novim tekstićima.

Bilo je hladno, kišno, smiješno, bilo je kritika...- ali Ivana i Matea su uspjele!

Nadam se je grafit i njegov smisao sad jasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČAportal

Vezani članci