Cesta Čaplijna - Gabela polje puna je rupa; vozači ogorčeni

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Vožnja od Čapljine do Gabela Polja za vozače je prava vratolomija jer su brojna oštečenja asfalta te rupe na sve strane, pa je najveća sreća ako uopće prođete, a da pritom ne oštetite svoj automobil.

Uz sva ta oštećenja i udarne rupe ova je regionalna cesta na većem dijelu jako uska pa se i dva osobna automobila ne mogu mimoići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava vratolomija
Da stvar bude još gora ova prometnica prolazi kroz samo naselje Struge, pa se automobili doslovce moraju provlačiti tik pokraj prozora i potpornih zidova, što samo otežava i usporava promet. Posebna je priča pak most u Strugama koji je toliko uzak da preko njega može proći samo jedno vozilo, dok ona vozila iz drugog pravca moraju čekati. Ovom cestom prometuje dosta tegljača i autobusa, pa je to onda prava noćna mora, kako za vozače tako i za pješake i prolaznike.

Teška situacija
''Ovo je zaista sramota da na jednoj ovako frekventnoj regionalnoj cesti još uvijek stoji ovaj uski most. Pa danas su i seoske ceste šire i imaju veće mostove.'' - samo je jedan od komentara koje smo čuli od već izrevoltiranih mještana naselje Struge. Spomenuta je regionalna prometnica u nadležnosti županijskog ministarstva prometa, a mještani i vozači već godinama uzaludno čekaju da se sa županijske strane pokrene projekt sanacije ove prometnice.

''Županija HNŽ u zadnje četiri godine, nažalost, nije izdvojila niti jedne marke za sanaciju ove prometnice koja je, kao što i sami vidite, svih ovih godina u zaista jadnom stanju. Iako to nije naša nadležnost mi smi ipak preuzeli stvar u svoje ruke i pokušavamo, kolio se može, stanje dovesti u red. Posebno je teška situacija na potezu od Gabele do Gabela polja pa smo već bili raspisali natječaj za izvođače radova na rekosntrukciji ovog dijela prometnice u što ćemo iz našeg proračuna izdvojiti oko 500 tisuća KM. Natječaj je poništen pa slijedi raspisivanje novog, a sve kako bi se počelo sa sanacijom ove regionalne ceste. U sklopu proširenja i potpune rekonstrukcije lokalne prometnice koja vodi kroz naselja Struge i Goricu prošle smo godine na jednom mjestu i proširili ovu regionalnu cestu jer se tu nisu mogla mimioći niti dva osobna automobila. Žalosno je da je Vlada HNŽ-a u protekle četiri godine prosto zaboravila na ovu regionalnu prometnicu koja je baš u njezinoj nadležnosti. Županija očito cijelo vrijeme ignorira ovaj problem koji vozačima i mještanima, a i svima nama u Čapljini često stvara pravu glavobolju.'' - ističe načelnik Općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Frano Matić/čaportal

Vezani članci