Teorija zavjere: Zbog greške na HAARP-u umjesto Srbije zaledili Ameriku

Snijeg Mostar
To je danas objavio makedonski internet portal tocka.mk, pozivajući se na izvještaj dopisnika "Chicago tribune" s Aljaske.

U američkoj saveznoj državi Aljaska smješten je sistem HAARP za koji se godinama nagađa koja mu je sve namjena.
"Htjeli smo da napravimo polarni eksperiment na maloj teritoriji koja nije otok, a da ipak ne obuhvatimo okolne zemlje. Radi se o nečemu što je kao fokusirana energija, samo u ovom slučaju je fokusirana hladnoća. Željeli smo da vidimo da li je život moguć ako spustimo temperaturu do minus 62 stupnja Celzija i kako ljudi reagiraju u takvoj situaciji", rekao je izvor iz tehničke službe HAARP-a.

Izbor je pao na Srbiju, navodi se dalje u tekstu koji je prenijela tocka.mk.

"Međutim, kada smo odredili koordinate i pustili aparate, nešto je pošlo naopako. Umjesto da se zamrzne Beograd i okolina, polarna hladnoća je došla u SAD. Inžinjeri još ne mogu da lociraju propust, a još manje da ga poprave. U međuvremenu, polarna hladnoća divlja u sjevernom dijelu SAD i širi se na jug", naveo je isti izvor.
U nekim krajevima SAD-a temperatura se spustila do minus 50 stupnjeva. Amerikanci strahuju da će završiti kao dinosauri dok su mnoge institucije zatvorene.

"Sve je krenulo kao po Marfijevom zakonu. Ne znamo o čemu se radi. Predračuni su bili točni, tu nema dileme. Na sistemu je radio naš najbolji fizičar Stiven Popovič. Među zaposlenima u HAARP-u se širi panika, budući da nam je preostalo još malo vremena. Neki vjeruju da je riječ o štitu Nikole Tesle i da nije trebalo da izaberemo Srbiju", istakao je sugovornik "Chicago tribuna".

Prema riječima sugovornika iz HAARP-a, Washington je bio obaviješten i zatražio je hitnu istragu, ali prije toga treba zaustaviti nevrijeme. Postoji i naređenje da, ukoliko se ne zaustavi nevrijeme, vojska SAD minira cijelo područje HAARP-a.
"Mi naučnici nismo ubijeđeni da bi to otklonilo posljedice. Moguće je da bi tako efekti postali trajni i SAD bi se pretvorile u led, pa bi na Floridi mogli da se nastane foke i polarni medvjedi", naveo je sugovornik iz tehničke službe HAARP-a.