PRIBLIŽAVA SE SPEKTAKL Publika Mostar Blues & Rock Festivala želi čuti pravi zvuk instrumenta bez elektronskih pomagala

festival,Mostar blues i rock festival,glazba

Zahvaljujući Mostar Blues & Rock Festivalu, grad na Neretvi će i ove godine biti utočište za ljubitelje dobre glazbe i to u trajanju od dva dana, točnije 14 i 15. srpnja, a sve na otvorenoj sceni OKC „Abrašević“. Za dvije večeri, mostarskoj publici predstavit će se Blues Caravan (BiH), Mostar Sevdah Reunion (BiH), Philip Sayce (USA), Sunnysiders (CRO), Dudley Taft Band (USA), Susan Santos (ESP) i YU grupa (SRB), a kako jedan od organizatora kaže, provod je zagarantiran. 

"Očekujemo dobru posjetu s obzirom na kvalitet izvođača. Imamo vrhunske američke bendove, sjajnu gitaristkinju iz Španjolske, Mostar Sevdah Reunion, YU grupu...sve je to poziv za dvije nezaboravne večeri u OKC 'Abrašević'", kazao je Mili Tiro u razgovoru za Hercegovina.info

Kako kaže, ovaj festival je pažljivo pripreman, gotovo bez prestanka već od prošlog. 

"Pripreme za festival praktično ne prestaju, već nakon održanog slijedi rezime i plan aktivnosti za naredni. Vrlo rano, već u prvom ili drugom mjesecu umjetnici prave listu koncerata i već tada treba biti spreman na pregovore", objašnjava Tiro. 

Tiro s ponosom naglašava da su za ovih dvadeset godina postali dio mreže koja predlaže i dogovara nastupe umjetnika, tako da su, kao i prethodnih godina, uspjeli osigurati inozemne bendove. Ipak, novac je od presudne važnosti.

festival,Mostar blues i rock festival,glazba

"Ovakvi festivali su utočište za ljubitelje iskrenog sviranja, prilika da se vidi i čuje bend koji stvara glazbu, svira i emociju prenosi direktno s instrumenta na publiku. Uvjerili smo se da postoji publika koja, u poplavi elektronskih pomagala, želi čuti realno muziciranje na instrumentu", istaknuo je Tiro za naš portal.

Svakako da je bitna i tekstualna percepcija blues/rock žanra, koja propovijeda priče iz duše običnog čovjeka.

"Uostalom, festivali ovog tipa u našem susjedstvu i svijetu su u velikoj ekspanziji", pojasnio je Tiro. 

Sudeći po riječima organizatora, bit će to sjajna atmosfera, prepuna vrhunskog muziciranja, a za sve to svoju podršku su dali Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Grad Mostar i nadležna ministarstva, a ove godine novi partner je i Veleposlanstvo Kraljevine Španije u BiH. Uz njih tu je i Muzički centar Pavarotti, Mostar Rock School, OKC „Abrašević“ i drugi.

"Ovakve manifestacije bi trebale biti inicijacija za mlade ljude da zakorače u svijet glazbe, svijet umjetnosti. To je beskrajan svijet, prostor u kojem svaki izraz ima svoje mjesto, bez obzira radi li se o glazbi, govorim i o teatru, književnosti, likovnoj umjetnosti...To ispunjava dušu mladog čovjeka, čini ga boljom osobom i stvara pretpostavku za bolje društvo uopće", zaključio je Tiro čime je iskoristio još jednom priliku da pozove zainteresiranu publiku da im se pridruže u večeri glazbene magije. 

MBRF program

14.07.'23 -  OKC Abrašević (ulaz od 20 sati)

Blues Caravan (BiH)

Mostar Sevdah Reunion (BiH)

Philip Sayce (USA)

15.07.'23 - OKC Abrašević (ulaz od 20 sati)

Sunnysiders (CRO)

Dudley Taft Band (USA)

Susan Santos (ESP)

YU grupa (SRB)

Informacije o ulaznicama

 Za ovogodišnje izdanje Mostar Blues & Rock Festivala u prodaji su pojedinačne, dnevne ulaznice.

Cijena dnevne ulaznice je 20 KM, a kupiti se mogu u Klubu K 19, u OKC 'Abrašević', od srijede, 05.07. u vremenu od 10:00 do 22:00 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.