IZNIMAN MEĐUNARODNI USPJEH Film 'Didak' osvojio prvu nagradu na festivalu u Cannesu

Nada Didak Cannes

Na jučerašnjoj dodjeli on-line nagrada animirani film HKUD „Didak“ Nada na Cannes 7th Art Awards festivalu osvojio je ‘Međunarodnu veliku nagradu’ u kategoriji animacije za najbolji animirani film .

U prilogu video cjelokupne dodjele i rang lista pobjednika.

Na svečanoj dodjeli prilikom održavanja Cannes 7th Art Awards film festivala 23. svibnja 2023. godine bit će udijeljena nagrada za ovaj izniman uspjeh.

Društvu HKUD „Didak“ kao i samim autorima čestitamo na ovom iznimnom povijesnom uspjehu za naš narod, državu Bosnu i Hercegovini. Svi ćemo pomno pratiti dodjelu nagrada i ispratiti naše pobjednike na tron slave.

Kratkometražni animirani film „Nada“ u produkciji HKUD Didak čiji su autori: Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate napomenimo i to da ima već osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.

Zatim je finalist na Međunarodnom festival povijesnog filma Pápa – Mađarska odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje, a održava se krajem mjeseca travnja (od 26. 4. do 29.4).

Tu su nominacije na ostalim filmskim festivalima gdje animirani film postiže odlične rezultata.