FESTIVAL KOJI JE POVEZAO MLADE IZ REGIJE Djeca pjesnici se pozivaju u Mostar

Šantićev festival djece pjesnika 2022
Hercegovina.info

Povodom obilježavanja godišnjice rođenja našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar organizira deseti 'Šantićev festival djece pjesnika' koji je planiran početkom petog mjeseca 2023. godine. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Organizatori pozivaju škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu te pozivaju učenike da se prijave i pošalju svoje radove na ovaj natječaj. Tema je slobodna.

"Nadamo se da će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet", navodi se iz 'Prosvjete'.

Način prijave na natječaj:
Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 1.3.2023. godine na adresu: SPKD 'Prosvjeta' Mostar, Maršala Tita 178, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina ili putem e-maila: [email protected].

"Sa velikim ponosom ističemo da je na naše natječaje u proteklih devet godina stiglo oko 10 000 radova i da smo u našem gradu ugostili čak 220 mladih pjesnika - ambasadora poezije i finalista festivala iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije i BiH. Poezijom smo povezali kreativne mlade ljude i napravili čvrste veze između mnogih gradova u regiji. Zahvaljujuči našem festivalu o Mostaru i Aleksi Šantiću se piše u svim gradovima i državama regije", priopćeno je iz SPKD 'Prosvjeta'.