FOTO  ZAPOČEO MLADIFEST Više desetaka tisuća mladih iz preko 70 zemalja stiglo u Međugorje

Mladifest,Međugorje
FOTO Đani

U Međugorju je večeras otvoren 33. Mladifest. Više desetaka tisuća mladih iz preko 70 zemalja svijeta stiglo je u ovo hercegovačko mjesto na ovaj Međunarodni molitveni festival kako bi se duhovno obnovili i tu našli svoj mir. 

Festival je započeo molitvom krunice, predstavljanjem zemalja sudionica, a potom svetom euharistijom koju je slavio nadbiskup Barcelone, kardinal Juan José Omella. Uoči početka euharistije, Papin izaslanik za Međugorje, nadbiskup Aldo Cavalli pročitao je pismo koje je papa Franjo.

Papa je između ostalog zatražio od mladih da mole za njega budući da je star i bolestan.

Nadbiskup Omella u svojoj propovijedi pozvao je mlade da se pomire s Bogom u ispovjedaonici svijeta.

”Svatko od nas se može zapitati: zašto sam došao u ovaj kutak Europe? Što radim ovdje? To se i ja pitam! Mnogi od vas, poput mene, ovdje su prvi put. Možda si postavljate ova ili slična pitanja. Možda su te rodbina i prijatelji potaknuli na dolazak ovamo. No ako ste ovdje, to je zato što su Isus i Marija to željeli. Započinje jedinstven tjedan, prepustite se, neka vas nosi i vodi naša Majka, Blažena Djevica Marija. Život je dragocjen i vrijedi ga živjeti punim intenzitetom. Tijekom života vodimo bitku za bitkom i zlo ponekad pobijedi i preuzme dijelove našega života. Da, zlo može zavladati i pokoriti različite vidove našeg života. Naš život je put stalnog obraćenja kako bismo, uz pomoć Isusa i Marije, prepoznali i pobijedili one parazite koji nam kradu život”, kazao je nadbiskup Omella i pozvao mlade da iskoriste ”ovaj tjedan da se pomire s Bogom u ovoj ispovjedaonici svijeta, u Međugorju”.

U koncelebraciji s nadbiskupom Omellom bilo je više od 400 svećenika. Molitveni program nastavljen je klanjanjem pred Presvetim.

Sutrašnji program započinje u 6 sati ujutro molitvom krunice na Brdu ukazanja.