Preporuke kod čišćenja objekata pogođenih poplavama

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Prilikom oporabe sredstava za čišćenje i dezinfekciju objekata koji su bili poplavljeni potrebno je: pročitati informacije date na etiketi proizvoda, pridržavati se priloženog uputstva za uporabu, koristiti preporučenu zaštitnu opremu, obratiti posebnu pažnju na mogućnost nastanka opasnih reakcija prilikom miješanja različitih proizvoda (sredstva na bazi kiseline (sona kiselina) NE SMIJU se miješati sa sredstvima na bazi klora (različita sredstva za dezinfekciju).

Također, potrebno je obratiti pažnju na pravilan način odlaganja preostalih sredstava i prazne ambalaže, u skladu s preporukom danom na etiketi proizvoda, čišćenje i dezinfekciju obavljati u dobro provjetrenim prostorijama, sredstva čuvati van domašaja djece i osoba s posebnim potrebama.

Ne treba presipati sredstva u drugu ambalažu koja se koristi za hranu i piće i potrebno je pridržavati se svih drugih informacija koje su navedene na etiketi proizvoda.

Ove preporuke su važne u svrhu zaštite osobe koja vrši čišćenje i dezinfekciju objekata, ali i drugih osoba u okruženju.

Fena