VIDEO  U Srbiji pao veliki narkolanac, uhićene vođe balkanskog kartela

Narkokartel Srbija
MUP Srbije/Kurir

Po nalogu Javnog tužiteljstva za organizirani kriminal u suradnji s MUP Službom za borbu protiv droga Srbije, Uprave kriminalističke policije nakon višemjesečnog predistražnog postupka na području Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je uhićeno 13 osoba i to; M.S, M.L, M.J, D.Đ, M.M, D.N, I.C, R.R, G.P, M. R, V.S, M.P. i J.L, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazeno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako Kurir saznaje, među njima su i vođe "balkanskog kartela".

Sadržaj se učitava...

"Ova organizirana kriminalna grupa koju čini 20 osoba sumnjiči se da je umješana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizirane kriminalne grupe sumnjiče se da su tijekom 2020. godine sudjelovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Europe i Republike Srbije", priopćeno je iz Tužiteljstva za organizirani kriminal.

Kako Kurir navodi, među uhićenima su Pink Panter Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević (73), Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, zvani Đeneral, odnosno Deda.

"Srbija je još jednom uspješnom akcijom još jednom pokazala i dokazala da je pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organiziranog i svih drugih vidova kriminala. Pripadnici MUP po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal, uz koordinaciju Europola, uhitili su 13 osoba, pripadnika organizirane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih grupa koje su funkcionirale kao balkanski kartel. U suradnji s Europolom, Srbija je uspjela da identificira ključne mete na svom području i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom svijeta. Radi se o 5 tona kokaina zapjenjenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Roterdamu, u Nizozemskoj. Pronađena veća količina novca i oružja na 20 pretresenih lokacija. Za uspješnu borbu protiv organiziranog kriminala potrebna nam je međunarodna akcija", rekao je šef UKP Ninoslav Cmolić.